MHP'li Ersoy: Türk Yazarların Eserlerine Destek Önemli
Haber Detayı
18 Kasım 2022 - Cuma 09:54 Bu haber 2734 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Türk Yazarların Eserlerine Destek Önemli
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türk oyun yazarlarına ait eserleri tercih etmesinin önemine dikkat çekti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy: Türk Yazarların Eserlerine Destek Önemli

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirmelerde bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasına öncülük etme sorumluluğu olan Kültür ve Turizm Bakanlığının, özel tiyatrolara verdiği destekle kayıtlı istihdamın artmasını özendirmesi ve Güzel Sanatlar Genel müdürlüğünce oluşturulan değerlendirme komisyonuna yapılan başvurularda, çoğunlukla Türk oyun yazarlarına ait eserlerin tercih edilerek Türk tiyatrosunun gelişmesine katkı verilmesini önemsediklerini söyledi.  

 

KÜLTÜR TOPLUMLARIN GELECEK NESİLLERE AKTARDIĞI HER ŞEYİN BİR BÜTÜNÜDÜR

 

Kültür, toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şeyin bir bütününü oluşturmaktadır. İnsana ilişkin bir kavram olarak kültür, tarih içerisinde yaratılan bir anlam ve önem sistemi olup bir grup insanın bireysel ve toplu yaşamlarını anlamada, düzenlemede ve yapılandırmada kullandıkları inançlar ve âdetler sistemidir.

 

BAKANLIĞIN TÜRK MİLLETİ ADINA SORUMLULUĞU

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ülkemizin doğal, kültürel ve tarihî değerlerini ortaya çıkarmayı korumayı, geliştirmeyi, gelecek nesillere aktarmayı, toplumsal bilincin oluşmasında bilgiye erişimi kolaylaştırmayı hedefleyerek Türk kültürünün dünyaya tanıtımındaki adımların atılmasına öncülük ederek milletimiz için çok önemli bir sorumluluğu taşımaktadır. Kültürel mirasımızın ve tarihî eserlerimizin korunması ve tanıtımı için Bakanlığınız tarafından gerçekleştirilen festivaller, sergiler ve organizasyonların olumlu etkilerinin müzelere, tarihî mekanlara ve turizmde ziyaretçi sayısının artışına yansıdığını görmekteyiz.

 

BAKANLIĞIN DÜZENLEDİĞİ FESTİVALLERİN ÖNEMİ

 

Bakanlığımızın ülkemizin çeşitli şehirlerinde planladığı Kültür Yolu festivallerinin şehirlere getirdiği dinamizm ve bu şehirlerde yaşayanların, özellikle, gençlerin festivalleri olan ilgisi birlik ve beraberlik oluşturma, kültürel değerlerimizi yaşatma ve paylaşma bilincinin sürdürülebilir olmasını sağlaması açısından çok önemli. Kasım ayının başında da Bursa'da 2'ncisi gerçekleştirilen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'yle Türk kültürünün yaşatılarak birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan böyle festivallerin desteklenerek devam etmesi en büyük arzumuz. Bu festivallerin düzenlenmesine vermiş olduğunuz katkı için sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN KONSER

 

Ayrıca, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Ada Konser Salonu'nda istiklalimizi borçlu olduğumuz gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarına verilen konserin düzenlenmesine verdiğiniz katkı için Sayın Bakanım size ve Bakan Yardımcımız Sayın Özgül Özkan Yavuz Hanımefendi'ye çok teşekkür ediyorum. "Vatan söz konusu olunca gerisi teferruat." diyen bir milletin her şeye rağmen hayata nasıl tutunduklarını ve yaşam sevinçlerini gözlerinde görerek millî bilincin onların sayesinde yaşatıldığı dakikalara bu sayede şahit olduk.

 

BAKANLIĞIN TÜRK OYUN YAZARLARINI TERCİH ETMESİN TÜRK TİYATROSUNA KATKISI

 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Güzel Sanatlar Genel müdürlüğünce oluşturulan değerlendirme komisyonu aracılığıyla özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2022-2023 sanat sezonu için başvuruda bulunan özel tiyatroların ilgili meslek kodunda sigortalı çalışan sayısı 4 ve üzerinde olanların ve Türk oyun yazarına ait projeyle başvuru yapan projelerin değerlendirilerek 86 çocuk oyunu tiyatrosu, 283 profesyonel ve 72 geleneksel tiyatro olmak üzere toplam 441 projeye 32 milyon lira destek sağlanması, özel tiyatrolara ait salonların sanat hayatına katkısının artması ve devamlılığı, tiyatro alanında kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve son yıllarda olduğu gibi başvurularda daha çok, Türk oyun yazarlarına ait eserlerin tercih edilerek Türk tiyatrosunun gelişmesine katkı verilmesi adına doğru bir adım olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bütçesinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk oyun yazarları, ait eserler, tercih etmesinin, önemine, dikkat çekti, Tiyatro, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı