MHP'li Ersoy'dan Muhalif Toplantıya Yönelik Kuşkular
Haber Detayı
01 Mart 2022 - Salı 16:12 Bu haber 3268 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Muhalif Toplantıya Yönelik Kuşkular
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, 6 muhalefet partisinin aldığı kararların Türkiye'yi uçuruma sürükleyici sonuçlarını açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy'dan Muhalif Toplantıya Yönelik Kuşkular

Bilkent Otel'de toplanan 6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş vaadleri konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Osmaniye eski Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, AHİM ve Avrupa Konseyi kararlarına tam uyum adı altında etnik ve mezhep temelli demokratik katılım vaadlerinin bir adım sonrasının, Avrupa Birliği yerel yönetimler özerklik şartına Türkiye’nin koyduğu şerhi kaldırıp Adem’i merkeziyetçi yaklaşımla yerel yönetimlerin özerkliğinin tartışmaya açılması olduğu konusundaki şüphelerini muhalif cenaha sordu.

 

6 MUHALEFET PARTİSİNİN ALDIĞI KARARLARA YÖNELİK KUŞKULAR

 

6 muhalefet partisinin aldığı kararların açıklandığı sonuç bildirgesinde belirtilen maddelere yönelik kuşkularını dile getiren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bugün çoğulcu/çok kültürcü muhalefetin Bilkent toplantısı sonrası yayınladıkları sonuç bildirgesini inceledim. Bu arkadaşlar Türkiye’nin  hangi coğrafyada olduğundan, tecrübe dolu tarihinden ve son yıllarda kaç defa uçurumun kenarından döndüğünden habersizler mi acaba? Mesela, sonuç bildirisinde ifade edilen; 'Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları ile uyumlu kararlar alınmasını ve bu mahkemeler tarafından verilen kararların derhal uygulanmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız' derken kast edilen nedir? Yine; 'Hâkimlerin terfilerinde, verdikleri kararların Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarıyla uyumunu temel ölçütlerden biri olarak kabul edeceğiz.' derken amaçlanan nedir? Burada norm, AHİM'in dayatmaları mıdır, yoksa adaletin tecellisi midir?'' dedi.

 

ESAS AMACINIZ YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK SAĞLAMAK MI?

 

Muhalefet partilerinin esas amacının yerel yönetimlerin özerkliğinin tartışmaya açılması olduğu konusundaki şüphelerini dile getiren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Bağımsız Türk mahkemelerinin ve yargıçlarının kararları Türk Milleti adınadır. Önceliği Türk Devleti ve Türk Milletidir. Son zamanlarda AHİM'in terör örgütleri ile iltisaklı kişiler ve kurumlar üzerinden Türkiye'ye dayatma çabalarını nasıl görmezden gelebiliyorlar? Bu zihniyetin bir adım sonrası yoksa Avrupa Birliği yerel yönetimler özerklik şartına Türkiye’nin koyduğu şerhi kaldırmak ve Adem’i merkeziyetçi yaklaşımla yerel yönetimlerin özerkliğini tartışmaya mı açmak?'' dedi.

 

KİMLİKLER ÜZERİNDEN BÖLÜCÜ BİR PROJEYE ALAN AÇILMAK İSTENİLİYOR

 

Etnik ve mezhep temelli demokratik katılım hedefiyle, kimlikler üzerinden bölücü bir projeye alan açıldığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Gelişmiş demokrasiler vatandaşlık hukuku temellidir, çoğulcu, çok kültürcü, çok dilci Bilkent Otel potpuri toplantısı '... herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' ifadesiyle neyi kastediyor? Etnik ve mezhep temelli demokratik katılımın akla, hukuka aykırıdır. İnsanlığın birikimini geriye götürür. Bu gerçeği  bilen, uyaran kimse yok mu ? Yoksa kimlikler üzerinden bölücü bir projeye açıkça bir alan mı açılmak isteniyor? Acılar çok taze! Türkiye buralara kolay gelmedi. Bandı geriye sarmak akıl tutulması! Varsın birileri  çoğulculuk, çok kültürlülük adı altında etnik ve mezhep temelli sözde siyasetin kapılarını AHİM ve Avrupa Konseyi kararlarına tam uyum adı altında açmaya kalksın biz milli  kültür, milli siyaset ve milli devlet ülkümüzü milletimize anlatmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Ruhi Ersoy, 6 muhalefet partisi, aldığı kararlar, Türkiye, uçuruma sürükleyici, sonuçları, toplantı, 28 Şubat, MHP, demokrasi
Yorumlar
Haber Yazılımı