MHP'li Ersoy'dan MHP'yi Hedef Alan Yeneroğlu'na Tepki
Haber Detayı
22 Ocak 2024 - Pazartesi 10:50 Bu haber 2358 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan MHP'yi Hedef Alan Yeneroğlu'na Tepki
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, MHP'yi hedef alan Deva Partili Mustafa Yeneroğlu hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy'dan MHP'yi Hedef Alan Yeneroğlu'na Tepki

Okuduğu Hutbedeki Şehitlere dua bölümünü çıkaran imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek veren MHP'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na tepki gösteren 25, 26. dönem Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Mustafa Yeneroğlu'nun MHP'den rahatsız olmasının esas nedenlerini açıkladı.

 

DEVA PARTİLİ MUSTAFA YENEROĞLU KAYMAKAM VE MHP'Yİ HEDEF ALDI

 

Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği hutbeden şehitlere rahmet dilenen bölümü okumayan Bahçelievler Camii imamını ve onu savunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı destekleyen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Hutbenin tamamını okuması için İmamı uyaran Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller'i ve onu destekleyen Mülki İdare Amirleri ile siyasi partileri hedef aldı.

 

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde Devleti ve Devleti yöneten Cumhurbaşkanını temsil etme görevini layıkıyla ifa eden Kaymakam Burak Akeller'i ''Olaya yaklaşım biçimleri bir devlet adamı vakar ve ciddiyetinden çok tehdit ve aşağılamayı ilke edinmiş bir siyasi partinin trollerine benziyor.'' sözleriyle hedef alan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Kaymakam Burak Akeller'i savunan MHP'yi ırkçılık ve faşistlikle suçladı.

 

2023 seçimlerinde Altılı Masayı destekleyen Zafer Partisi ile birlikte yol yürüdüklerini unutturup Suriyeliler meselesinde Zafer Partisini hedef alırken, Sınır Aşan Göçler konusunda en hazırlıklı siyasi parti olan MHP'yi ''Göçmen karşıtlığı olmaması Ak Parti ile ortaklığının sebebi, ortaklık bozulduğu anda göçmen karşılığının alasını ortaya koyacaklar.'' sözleriyle hedef alıp, iktidarda ve muhalefette olduğu dönemlerde çizgisini hiç değiştirmeyen MHP'yi farklı tutum sergilemekle suçladı.

 

MUSTAFA YENEROĞLU'NDAN MHP'YE YÖNELİK HADSİZ SÖZLER

 

Kaymakam Burak Akeller'e destek veren MHP'yi hedef almaya devam eden Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, hiç bir dönemde Faşist bir düşünceye sahip olmayan MHP'yi Faşistlikle suçlayarak, ''Almanya'da tüm farklılıkları ve demokratik hukuk devletini tehdit eden aşırı sağın zihin dünyası ile Türkiye'de MHP'nin arasında esasen bir fark yok. Hatta birçok konuda Almanya'daki aşırı sağ parti AfD, Türkiye'de iktidar ortağı olan MHP'nin kullandığı dilden daha ölçülü (olmak zorunda). Aynı korkulardan besleniyorlar, temelde farklılıkların eşitliğini reddediyorlar, kendileri gibi olmayanları ötekileştirip hedef gösteriyorlar, kimlikleri çatıştırıyorlar, nefret ve şiddet dili kullanıyorlar, karışık toplumsal sorunlara içi boş sloganik cevaplar ötesinde önerileri yok, otoriter devleti savunuyorlar ve rahatlıkla hukuku paranteze alabiliyorlar. Lafa gelince Avrupa ülkelerinde Müslümanların ve Türklerin geleceğini tehdit eden aşırı sağa  karşı çıkıp Türkiye'de aynı zihniyetin farklılıklara yönelik nefreti körüklemesine, şiddet uygulamasına, toplumsal huzuru ve temelleri çökmekte olan demokrasimizi ve hukuk devletini daha fazla tehdit etmesine turkuaz halı sermek ne yaman bir çelişki.'' dedi.

 

MHP'Lİ RUHİ ERSOY'DAN MHP'Yİ HEDEF ALAN MUSTAFA YENEROĞLU'NA TEPKİ

 

Kaymakam Burak Akeller'e destek veren MHP'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Alman faşist AFD ile MHP'yi mukayese etmek anakronik bir durumdur. Öfkeniz aklınızın önüne bu kadar da geçmesin Sayın Mustafa Yeneroğlu. Türk milliyetçiliği, sağduyuya dayanan 'millet' kavramını  tarihsel tecrübe ve kültürel akıldan alan ve binlerce yıllık bir tecrübe, 100 yıllık bir fikir hareketi 55 yıllık kurumsal bir siyasi kültür ve tecrübe ile temsil edilmektedir sakın ha lümpen dalgalarla karıştırmayınız. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi temel ilkeleri ve hedefleri açıkça belirlemiş ve bu kurucu fikir hareketini 15 Temmuz hain kalkışma sonrası koruyucu ve yaşatıcı bir his,fikir ve eylem birlikteliğiyle Türk siyasetinin merkezine önce ülkem  diyerek, parti taassubuna kapılmadan, fedakarlık yaparak; millet ve devleti kucaklaştıran milli geleceği inşa eden sarsılmaz bir irade olarak yeniden yerleştirmiştir. Belki de bütün rahatsızlık bu yüzdendir!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ruhi Ersoy, hedef alan, siyasetçi, tepki, İmam, Kaymakam
Yorumlar
Haber Yazılımı