MHP'li Ersoy'dan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öneriler
Haber Detayı
26 Kasım 2021 - Cuma 10:26 Bu haber 2623 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öneriler
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, kadına şiddetin önlenmesine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öneriler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, her konuda ilerlemelerin yaşandığı 21. yüzyılda kadına şiddetin gündemden çıkması gerektiğini belirterek, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu raporlarının bir an önce TBMM Genel Kurulu'na getirilerek hayata geçirilmesini istedi. 

 

SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ŞARTTIR

 

Sağlıklı bir toplumun varlığı için kadına şiddetin önlenmesinin temel şart olduğuna dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Bugün 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü ve ne yazık ki günümüzde hala kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Kadına şiddetin önlenmesi, sağlıklı bir toplumun varlığı için temel şarttır. Çocukluk çağından itibaren şiddete maruz kalmak veya şiddete tanıklık etmek, bir çocuğun tüm gelişimini olumsuz etkilemektedir. İleri yaşlarda kişilik bozukluğu, depresyon, uyuşturucu kullanımı ve kaygı bozukluğu gibi sorunlar yaşanırken, aynı zamanda yetişkinlik döneminde şiddet eğilimiyle karşı karşıya kalınabiliniyor. Toplum olarak kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle hassasiyetle sürdürerek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını sağlamalıyız. Kadına şiddetle mücadelede, kanun ve yasalarla uygulanan yaptırımların yanında toplumsal bilincin artırılması gerektiğini de vurgulamak istiyorum.'' dedi.

 

21. YÜZYILDA KADINA ŞİDDET GÜNDEMDE OLMAMALIDIR

 

Her konuda ilerlemelerin yaşandığı 21. yüzyılda kadına şiddetin gündemden çıkması gerektiğini belirten MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda kadınlarımızın önemini büyük önder Atatürk şöyle ifade etmiştir. 'Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadının her konuda yükselmelerini sağlamak olmalıdır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri eğitimden ve öğretim basamaklarından geçeceklerdir.' Bu hedefe doğru giden yolda 21. yüzyılda kadına şiddet gündemimizde olmamalıdır. 2020 yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre kadınların yüzde 27,3'ü, yaşadığı çevrede gece yalnız yürürken kendini güvensiz hissettiğini belirtmiştir. Nihai amacımız, bu yüzdeyi sıfırlayarak kadınların sosyal anlamda kendini güvende hissetmesini sağlamak olmalıdır. Amacımız, kadınlarımızın güçsüz ya da çaresiz olmadıklarını vurgulamak, ekonomik ve toplumsal alanda daha dik durmalarını sağlamaktır.'' dedi.

 

ERKEKLERİN KADIN SORUNLARINA SAHİP ÇIKMASININ ÖNEMİ

 

Erkeklerin kadınların sorunlarına sahip çıkarak örnek bir duruş sergilemesinin önemine dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Şiddet insanlık dışı bir harekettir ve ne yazıkki kadına yönelik şiddet olayları da medyaya yansıdığından çok daha ötesinde yaşanmaktadır. İnsanlık onuruna aykırı düşen bu alçak davranış tüm insanlığa ait temel hakların ihlalinin başında geliyor. Dünyanın her yerinde karşılaştığımız kadına yönelik şiddetin son bulması, toplumun bir bütün halinde mücadele etmesiyle mümkündür. Çağdaş bir toplumun inşa edilmesinde yeri çok önemli olan kadın, ne yazık ki toplum içinde süregelen sıkıntılarla mücadele etmektedir. Kadınların karşılaştığı sorunların araştırılması, incelenmesi ve çözüm üretilmesinin önemini buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bunun yanında özellikle erkeklerin de sorumluluğu, en yakınındaki kadına, genç kızlarımıza ve özellikle de kız çocuklarına örnek teşkil edecek davranışlar sergileyecek şekilde olmalıdır. Şiddet sorunu sadece kadının sorunu değildir. Bu soruna erkek ne kadar sahip çıkarsa, sorun o kadar çabuk çözülecektir. Erkek, kadınların sorununa sahip çıkarak ve onu koruyarak toplumsal bilincin gelişmesinde de örnek bir duruşun simgesi olmak zorundadır.'' dedi.

 

MHP'DEN KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK KANUNİ DÜZENLEMELERE DESTEK

 

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu raporlarının bir an önce TBMM Genel Kurulu'na getirilmesini isteyen MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Geçtiğimiz günlerde hiç tanımadığı biri tarafından katledilen Başak Cengiz'i de rahmetle anıyorum. Dün akşam saatlerinde de İstanbul Kadıköy Metrosu'nda ruh sağlığı bozuk insanlıktan nasibini almamış bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kızımız Semanur Damlacı'ya da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu canilerin hak ettikleri en ağır cezayı almaları en büyük temennimizdir. Kadınların feryadını sık sık duyduğumuz bu günlerde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin, ''Kadınlarımızın katline seyirci kalamayız. Kadınların feryatlarına duyarsız olamayız. Kadın anadır, bacıdır, gelecektir. Gerekçesi ne olursa olsun kadına şiddet sorunu çözülmeden, uzanan vahşi eller kırılmadan, daha da önemlisi şiddete müzayir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmeden hayat bize zindandır.'' diyerek, vicdanları sızlatan bu toplumsal yaraya dikkat çekmiştir. MHP olarak 23 Nisan 2021 tarihinde kurulan ve 4 Kasım 2021 tarihinde çalışmalarını tamamlayan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu raporlarının Genel Kurul'a getirilerek, bir an önce hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğimizi belirtiyor, şiddete maruz kalan kadınlarımızın her zaman yanında olacağımızı ifade ediyorum. Sözlerime son verirken, yaşamına son verilen kadınları rahmetle anıyor, kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, kadına şiddet, önlenmesine yönelik, Araştırma komisyonu, öneriler, açıklamalar, TBMM, MHP, Adana haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı