MHP'li Ersoy: Biden'in Konuşması İyi Analiz Edilmeli
Haber Detayı
17 Ağustos 2020 - Pazartesi 09:55 Bu haber 3970 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Biden'in Konuşması İyi Analiz Edilmeli
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ABD Başkan Adayı Joe Biden'in konuşmasının iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy: Biden'in Konuşması İyi Analiz Edilmeli

Türkiye'nin önünü kesmek için Başkan seçildiğinde nasıl bir politika izleyeceğini açıklayan ABD Başkan Adayı Joe Biden'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı darbeyle değil muhalefete destek vererek seçimle devireceğini söylemesinin perde arkasını değerlendiren MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26. dönem MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Joe Biden'in konuşmasındaki ayrıntıların çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

 

JOE BİDEN DARBELERDEKİ ROLLERİNİ İTİRAF EDİYOR

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Joe Biden ile yapılan röportajın içeriği üzerinde, daha çok satır arası verilen ayrıntıların üzerinde durulması ve söylem çözümlemesini iyi yapmak  gerekiyor. Özetle: Erdoğan yerine gelebilecek Türk  unsurlarını güçlendirerek iç siyasete karışmak. Bunun darbe ile değil de seçim ile başarılması gerektiğini de söylüyor. Demek ki daha önce darbe ile denendiği dolaylı olarak itiraf ediliyor.'' dedi.

 

ABD BAŞKAN ADAYI ASLINDA TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ GÜCÜNÜ KABUL EDİYOR

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Diğer önemli husus; bölgedeki abd müteffikleri ile bir araya gelip Türkiye’yi özellikle dış politikada Doğu Akdeniz'de nasıl saf dışı bırakabilirizi tartışmalıyız diyerek Türkiye'nin bölgedeki siyasetinin gücünü kabul ediyor ve egemenliğine müdahil olmalıyı öneriyor. Yine diyor ki; yapacağım en son şey kürtler konusunda Erdoğan'a boyun eğmek. Hele ki partisi İstanbul'dan atılmışken diyerek, Türkiye üzerindeki planlarını günyüzüne çıkarıyor.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Ruhi Ersoy, Osmaniye, Güçlü Türkiye, Bölgesel güç, küresel güç, Ortadoğu, Doğu Akdeniz, MHP, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı