MHP'li Erbaş: Salgın Bitinceye Kadar Çiftçi Borçları Ertelenmeli
Haber Detayı
27 Mart 2020 - Cuma 03:59 Bu haber 2042 kez okundu
 
MHP'li Erbaş: Salgın Bitinceye Kadar Çiftçi Borçları Ertelenmeli
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, coronavirüs tedbirlerinden dolayı zor durumda kalan çiftçi borçlarının ertelenmesini istedi.
MHP Haberi
MHP'li Erbaş: Salgın Bitinceye Kadar Çiftçi Borçları Ertelenmeli

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, coronavirüs tedbirleri kapsamında devletitin bir çok alan ve sektörde sosyal ve ekonomik paketler açıkladığını belirterek, zor durumda olan çiftçilerin borçlarınının salgın bitinceye kadar ertelenmesini, salgından sonra da yapılandırılmasını istedi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ BORÇLARINI ÖDEYEMEZ HALE GELMİŞTİR

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, "Tarım, insanlık bakımından hayati öneme sahip stratejik bir sektördür. Tüm gelişmiş ülkeler bütçelerinin büyük bir bölümünü tarımsal desteklere ayırmaktadır. Tarımsal üretimdeki girdi maliyetleri nedeniyle üretim maliyetleri yükseldiği için çiftçilerimiz alın terinin karşılığını alamamaktadır. Dolardaki dalgalanma nedeniyle tarımsal girdi maliyetleri artmış, yüksek girdi maliyetleriyle üretim yapan çiftçimiz Tarım Kredi Kooperatiflerine, bankalara ve tarımsal sulamadan dolayı elektrik dağıtım şirketlerine vadesi borçlarını ödemekte zorlanmıştır.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS BİTİNCEYE KADAR ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENMELİDİR

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, ''Çiftçilerimiz bu zor şartlar altında mücadele ederken, bir de tüm dünyayı etkisi altına alan salgının ülkemizde görülmesi ile artık iflas etme, üretim yapamama noktasına gelmiştir. Devletimiz salgın ile mücadeleyi büyük bir gayret ve çaba ile sürdürmektedir. İnanıyorum ki en kısa sürede bu salgından kurtulacağız. Salgının bittiği günlere kadar çiftçilerimizin borçları acilen ertelenmelidir. Erteleme süresi bitiminde ise Mart ayının ikinci haftasında TBMM'ye verdiğimiz kanun teklifinde olduğu gibi, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yapılandırmada anaparadan faiz ve gecikme zammı  alınmamalı ve ödemeler sadece anapara üzerinden 18 eşit taksitte 36 ay vadeli olmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Erbaş:, Salgın, Bitinceye, Kadar, Çiftçi, Borçları, Ertelenmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı