MHP'li Çetinkaya'dan Türk Gençliği ve Türkiye Paylaşımı
Haber Detayı
28 Ekim 2020 - Çarşamba 21:11 Bu haber 3075 kez okundu
 
MHP'li Çetinkaya'dan Türk Gençliği ve Türkiye Paylaşımı
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağı konusunda manidar bir paylaşımda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Çetinkaya'dan Türk Gençliği ve Türkiye Paylaşımı

Cumhuriyetin ilanının 97'nci yıldönümünde, genç nüfusu yüksek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar kalacağı konusunda manidar bir paylaşım yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, Türk Gençliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu topraklarda ebed müddet payidar kalacağını söyledi.

 

AVRUPA ÜLKELERİNE GÖRE TÜRKİYE'NİN DİKKAT ÇEKEN GENÇ NÜFUSU

 

Avrupa ülkeleri ve Türkiye'deki genç nüfusa ait istatistiki verileri paylaşarak, genç nüfusun önemine dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden çıkan bilgiler derlenerek, 15-24 yaş grubundaki genç nüfus oranları açıklandı. AB’deki 27 ülkenin nüfusunun toplamı 446.824.564 kişi gözükürken, genç nüfus oranı sadece 10.60 çıkıyor. Ama; Buna mukabil Türkiye’de ise nüfus 83.154.997 kişi gözükürken, genç nüfus oranı 15.60 çıkıyor.'' dedi.

 

TÜRK GENÇLİĞİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağı konusundaki sözlerine atıfta bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, ''İşte Bozkurt Atatürk diyorki; 'Bütün ümidim gençliktedir.' Onun için Türk Gençliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu topraklarda ebed müddet payidar kalacaktır.'' dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Fatih Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyeti, Türk Gençliği, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanı, Cumhuriyet Bayramı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı