MHP'li Birol Gür'den İP'in Yavuzu Hakkında Açıklama
Haber Detayı
05 Eylül 2022 - Pazartesi 11:56 Bu haber 2083 kez okundu
 
MHP'li Birol Gür'den İP'in Yavuzu Hakkında Açıklama
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, HDP'ye Bakanlık verilmesi konusunda Yavuz Ağıralioğlu'nun İyi Parti'de hangi görevi icra ettiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Birol Gür'den İP'in Yavuzu Hakkında Açıklama

HDP'ye Bakanlık verileceğini dillendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e göstermelik tepki gösteren İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Yavuz Ağıralioğlu'nun HDP'siz seçim kazanma ve Hükümet kurma ihtimali olmayan 6'lı muhalif ittifak'a Türk Milliyetçilerinin tepkisini azaltmak için Paratoner görevi yaptığını söyledi.

 

MUHALİFLERİN HDP'YE BAKANLIK VERME STRATEJİSİ AYYUKA ÇIKTI

 

CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek'in ''Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde HDP'ye Bakanlık verilebilir.'' beyanatını, eski Milletvekilinin sözlerinin partisini bağlamayacağını ileri sürerek geçiştiren muhalif cenah, CHP'nin mevcut Milletvekili Gürsel Tekin'in aynı görüşü savunması üzerine, 6'lı muhalif ittifak'ın HDP konusundaki gerçek niyetini daha fazla gizleyemez hale geldi. Türk milliyetçiliği üzerinden MHP'den sol cenaha oy devşirmeye çalışan İyi Parti ise 6'lı muhalif ittifak'ın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan ilişkisini sanki bilmiyormuş gibi, takiyye yapmaya devam ederek sözde tepki göstermeye çalıştı.

 

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN'DEN HDP'YE BAKANLIK VERME STRATEJİSİ

 

TV 100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti proğramında, ''İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?'' sorusuna cevap veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''Her partiye Bakanlık verilebilir. HDP'ye Bakanlık verilebilir.'' dedi.

 

İYİ PARTİ'Lİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN CHP'YE GÖSTERMELİK TEPKİ

 

6'lı muhalif ittifak'ın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan ilişkisini sanki bilmiyormuş gibi HDP'ye Bakanlık verilebileceği itirafını yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e kendince tepki göstermeye çalışan İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İyi Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır.'' dedi.

 

YAVUZ AĞIRALİOĞLU HDP KONUSUNDA KAFASINI KUMA GÖMMEYE DEVAM EDİYOR

 

HDP'li Fatma Kurtulan’ın İyi Parti'li Milletvekillerine ''HDP’nin verdiği oylarla o koltuklarda oturuyorsunuz'' sözlerine sesini çıkaramayan, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun "Yavuz it havlamış yine" hakaretleri karşısında suspus olan İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Genel Başkanı Meral Akşener'in; HDP'yi meşrulaştırma çabalarını, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı güzellemelerini, sözde Kürdistan'dan bahseden HDP'li karşısında suspus olmasını ve en önemlisi de yerel seçimlerde HDP ile birlikte yol yürüdüklerini bilmiyormuşcasına davranmaya devam ediyor. 

 

6'lı muhalif ittifakın HDP'siz seçim kazanma ve Hükümet kurma ihtimalinin hiç olmadığını bal gibi bildiği halde, seçimlerin kazanmaları halinde HDP'ye bakanlık verileceğini dillendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e göstermelik tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu'nun, takiyyeci tutumuna Cumhur İttifakı'ndan tepki gecikmedi. 

 

MHP'Lİ BİROL GÜR'DEN YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NA MANİDAR CEVAP

 

İyi Parti'nin içinde olduğu 6'lı muhalif ittifakın HDP ile olan ilişkisine örtbas etmek ve Türk Milliyetçilerinin tepkisini göğüslemek için Paratoner görevi görmeye devam eden İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Paratoner, şimşekleri üzerine çekip sözde toprağa gömme çabasında. Güneş balçıkla sıvanmaz. Devekuşu gibi toprağa gömülse bile kral çıplak. Sarı öküzü terörist Demirtaş’la kahvaltı hayalinde yitirdiğinin farkında değil diyeceğim, basit cümle olacak. Dünya nimeti güzel şey olsa gerek.'' dedi.

 

Bir bir veya daha fazla kişi görseli olabilir

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul İl Başkanı, Birol Gür, Bakanlık verilmesi, konusunda, muhalefete tepki, siyasi tartışma, gerçek niyetleri, ittifaklar, siyasi partiler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı