MHP'li Belediye Başkanı Çay Asgari Ücreti Belirledi
Haber Detayı
31 Aralık 2020 - Perşembe 20:27 Bu haber 3575 kez okundu
 
MHP'li Belediye Başkanı Çay Asgari Ücreti Belirledi
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2021 yılında Belediye personeline uygulayacağı asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Belediye Başkanı Çay Asgari Ücreti Belirledi

Türkiye'de 2021 yılı için işçilere uygulanacak asgari ücret belirlendikten sonra Belediye Başkanlarından gelen asgari ücret açıklamaları gündeme otururken, personel maaşları konusunda açıklama yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2021 yılında Pozantı Belediyesinde çalışan personelin alacağı ücretin en az 3.200 TL, en yüksek işçi maaşının ise 4.200 TL olacağını   açıkladı.

 

POZANTI BELEDİYESİ'NDE ASGARİ ÜCRET 3.200 TL

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Malum olduğu gibi bu yıl sonu itibariyle belediyeler ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan asgari ücretli personel maaşlarıyla ilgili gerek işveren sendikaları, gerekse devletin yetkili bakanlıkları bir toplantı yaparak en düşük asgari ücretin 2.825 lira olmasıyla ilgili bir karar aldı. Değişik belediyeler, farklı siyasi görüşlerin çeşitli açıklamalarını toplum önünde tv kanallarının haberlerinde görüyoruz.  20 bin nüfuslu bir ilçe olmamıza rağmen Pozantı Belediye Başkanlığı olarak bugün almış olduğum karar doğrultusunda Pozantı Belediyesinde asgari ücretle çalışan en düşük ücret 3.200 tl olacaktır. Bunun içerisinde en yüksek olanlar, operatörlük yapan personeller 4.200 TL, tekniker kadrosunda olanlar 3.900 TL ve çöp gibi, inşaat işleri gibi tehlikeli işlerde çalışan personellerin alacağı ücret 3.600 TL olmuştur. Çalışma arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum.'' dedi.

 

PERSONELE BORCU OLMAYAN ENDER BELEDİYELERDEN BİRİSİYİZ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Biz hizmet barışının, adaletin her zaman için üretimde faydalı ve güzel işler yapacağını biliyoruz. Personelimin alın teri kurumadan bu kadar da iddialı söylüyorum. Bugün itibariyle ikramiyeleri de dahil Pozantı Belediyesinde çalışan 137 personelin bir kuruş alacağının olmadığı bölgemizdeki ender belediyelerden biri olduğumuzu da altını çiziyoruz. Alın terleri kurumadan ücretlerini ödüyoruz. Emeklerini ortaya koyuyoruz. Bu sosyal barış içerisinde bu memlekete bu millete üreterek hizmet etmenin de onurunu hep beraber yaşıyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, işçilere uyguladığı, 2021 yılı, asgari ücreti, belirledi, en düşük, en yüksek ücret, MHP, Adana haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı