MHP'li Başkan Saadettin Aslan'dan Esnaflara Destek
Haber Detayı
10 Ocak 2021 - Pazar 11:14 Bu haber 2880 kez okundu
 
MHP'li Başkan Saadettin Aslan'dan Esnaflara Destek
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, coronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan işyerlerini destekleme kararı aldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Saadettin Aslan'dan Esnaflara Destek

Coronavirüs salgını başladığından bu yana alınan tedbirlerden dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflara yardım elini uzatan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, belediyeye ait olan işyerlerinde kirada bulunan esnafın 2021 yılı kiralarının yüzde 50’sinin alınmaması ve çay ocakları, kahvehaneler, oyun salonları ve internet kafe işletme sahiplerine 500’er TL maddi yardım yapılması kararı aldı. 

 

ESNAFLARA 500'ER TL MADDİ YARDIM

 

Karaisalı Belediyesi Meclisi'ne MHP Grubu tarafından önerilen, salgından etkilenen esnaflara kira yardımı yapılması ve maddi destek sağlanmasıyla ilgili teklifin oybirliğiyle kabul edilmesinden sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ''Tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgınla karşı karşıyayız. Bu süreçte devletimizin salgınla mücadele kapsamında almış olduğu tedbirler gereği iş yerlerini kapatan ve zor zamandan geçen esnafımızın yanında olmalıyız. Belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda ilçe merkezi ve mahallelerimizde ki ruhsatlı ve faal olan çay ocakları, kahvehaneler, oyun salonları ve internet kafe işletme sahiplerine 1 defalığına mahsus 500’er TL maddi yardımda bulunacağız.'' dedi.

 

BELEDİYE BİNALARINDA KİRACI OLAN ESNAFLARA KİRA YARDIMI

 

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ''Belediyemize ait iş yerlerin de kirada bulunan ve faal halde olmayan kiracılardan 2021 yılı kiralarının yüzde 50’sini almayacağız. Ayrıca 2020 yılından belediyemize kira borcu olan kiracılarımızın da borçlarını 2021 yılı sonuna kadar erteliyoruz. Aldığımız kararları hızlı bir şekilde uygulayarak zor günler geçiren esnaflarımızın sıkıntılarını bir nebzede olsa gidermek istiyoruz. İnşallah, bu salgından devlet millet el ele vererek en kısa sürede kurtulacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Karaisalı Belediye Başkanı, Saadettin Aslan, esnaflara kira yardımı, esnaflara maddi yardım, MHP, Karaisalı haberleri,MHPli Belediyeler, salgın
Yorumlar
Haber Yazılımı