MHP'li Başkan Çay: Tüm Zorluklara Rağmen Pes Etmedik
Haber Detayı
24 Ocak 2022 - Pazartesi 11:57 Bu haber 2343 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay: Tüm Zorluklara Rağmen Pes Etmedik
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yoğun kar yağışından dolayı yaşanan tüm zorluklara rağmen pes etmediklerini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay: Tüm Zorluklara Rağmen Pes Etmedik

Türkiye genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle, yaklaşık 2 bin yolun ulaşıma kapandığı ve bir çok ilde eğitime ara verildiği bir ortamda, pes etmeyerek zorluklara göğüs geren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, oluşturduğu kriz masasında önceden planladığı tedbirleri uygulattığı ekiplerini bir orkestra şefi gibi yöneterek, vatandaşların mağdur olmasını engelledi.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMASINI ENGELLEYEN ÇALIŞMALAR

 

Toros Dağları'nın arasında bulunan, yaylalık memleket Pozantı ilçesinde 2 gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilese de bir orkestra şefi gibi çalışmaları yöneten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay sayesinde kısa sürede yollar açılarak vatandaşların mağdur olması engellenmiş oldu. Cuma günü Pozantı’nın yüksek kesimlerinde gece başlayan hafif kar yağışı Cumartesi sabahında oldukça etkili oldu. Yoğun yağan kar sebebiyle Adana-Pozantı-Ankara otoyolunda arızalanan ve makaslama yapan TIR’lar sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

 

EK İŞ MAKİNALARI DA KİRALANDI

 

Pozantı merkezde de herhangi bir aksaklık olmaması için var gücüyle yola koyulan Başkan Mustafa Çay, vatandaşların mağdur olmamaları için ekiplerin başında durarak, onları telefonla yönlendirip, ana ve ara sokakların kısa sürede açılarak, tuzlama işleminin yapılmasını sağladı. Başkan Çay’ın yönetimi ve motivesiyle gece üçe kadar 1 adet greyder, 3 adet jsb kepçe ve özel şahıslardan kiralanan 3 adet yine jsb kepçe ile araçların rahatça gidebilmesi için küreme çalışmaları yapıldı.

 

TUZLAMA İLE BUZLANMANIN ÖNÜNE GEÇTİK

 

Kar yağışının başlamasıyla birlikte, birim müdürleriyle bir kriz masası oluşturarak sahada bizzat yer alarak çalışan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yoğun kar yağışının etkilerini azaltmak için verilen mücadeleyle ilgili yaptığı açıklamada, ''İlçemize yağacak olan kar yağışını gerek meteoroloji bilgilerinden gerekse de oluşturduğumuz kriz masasından tahmin ediyorduk. Kar henüz yağmadan ekiplerimizle istişarede bulunduğumuz çalışmalar sayesinde ön hazırlığımızı tamamladık. Kar yağmaya başladığında ise bizzat sahada bulunarak hem mahalle muhtarlarımızdan hem de ekiplerimizden bilgiler alarak kar küreme çalışmalarına başladık. Akılcı çalışmalar ile yağan yoğun kar altında vatandaşlarımızı mağdur etmeden ilçe merkezimizdeki ana ve ara sokaklar başta olmak üzere Akçatekir ve Bürücek Yaylası gibi yüksek kesimlerde yer alan boğaz mahallelerinde yol açma çalışmalarında büyük başarılar elde ettik. Kar yağışının durmasıyla birlikte de tuzlama çalışması yaparak don yapmasının önüne geçtik. Ekiplerimiz bazı bölgelerimizde halen tuzlama ve kar küreme çalışmasında bulunmaktadır.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, yoğun kar yağışı, yaşanan, tüm zorluklar, rağmen, pes etmedi, karla mücadele, açılan yol, buzlanma, MHP, Adana
Yorumlar
Haber Yazılımı