MHP'li Başkan Çay Pozantı'yı Geliştirecek Kararı Açıkladı
Haber Detayı
20 Mayıs 2022 - Cuma 08:48 Bu haber 2647 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay Pozantı'yı Geliştirecek Kararı Açıkladı
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı İlçesinin makus talihini yenmesine ve gelişmesine katkı koyacak önemli kararı açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay Pozantı'yı Geliştirecek Kararı Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iller arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak ve az gelişmiş ilçeleri kalkındırmak amacıyla uygulamaya konulan proje hakkında açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye genelinde avantajlı destek sağlanacak 337 ilçe listesine Pozantı İlçesinin dahil edildiğini açıkladı.   

 

POZANTI MAKUS TALİHİNİ YENECEK

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, iller arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldıracak, illerin daha az gelişmiş ilçelerini kalkındıracak, 39 ilin 74 ilçesi arasına, Adana'da sadece Pozantı'nın alınması ilçede büyük sevinç yaşattı. Cumhurbaşkanı Kararı ile alt bölge desteğinden yararlanmaya hak kazandıklarını ilçe halkına müjdeleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye genelinde 337 ilçenin bu imkâna kavuştuğunu söyledi.

 

BAŞKAN ÇAY: HER ŞEY POZANTI İÇİN

 

Pozantı'nın kalkınması için ellerinden gelen çabayı Cumhur İttifakı olarak ortaya koymaya devam ettiklerini belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın açıklamaları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin onayı ile Resmi Gazetede yayınlanan 337 ilçeye avantajlı destek sağlanması ile ilgili toplam 74 ilçenin ilave edilmiş olması ve Adana'dan sadece Pozantı'nın yer almış olması kıvancımız olmuştur. Bu güzel karar için Pozantı ilçemiz adına başta Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban Beye, Cumhur İttifakı Adana Milletvekillerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Pozantı makus talihini yenecek. Her şey Pozantı için" dedi.

 

SIRALAMA GÜNCELLENDİ

 

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar ile İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nın (İlçe SEGE - 2022) sonuçları esas alınarak ilçelerin gelişmişlik sıralaması hakkında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilecik’te yaptığı açıklamada, yatırım teşviklerini sosyoekonomik gelişmişlik endeksine göre verdiklerini belirterek, ''Geçen sene ilçe bazlı teşvik sistemini devreye almıştık. Dezavantajlı olanlara teşvikte ayrıcalık yapıyoruz. Şimdi İlçe SEGE’de bir güncelleme yaptık. 74 yeni ilçemizin yatırım teşvik sistemindeki bir alt bölge desteklerinden faydalanması ile ilgili kararnameyi Sayın Cumhurbaşkanımız bugün yayınladı.” dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Pozantı İlçesi, makus talihini, yenmesine, gelişmesine, katkı koyacak, önemli karar, 337 ilçe arasında, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı