MHP'li Başkan Çay Kurutma Merkezi Ürünlerini Tanıttı
Haber Detayı
23 Nisan 2021 - Cuma 04:12 Bu haber 2789 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay Kurutma Merkezi Ürünlerini Tanıttı
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kurutma Merkezi'nde üretilen 16 ürünün tanıtımını yaparak önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay Kurutma Merkezi Ürünlerini Tanıttı

Kuzey Adana Kalkınma Programı kapsamında Pozantı’ya kurulan Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezi'nde üretilen ürünlerle ilgili açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kurutma Merkezi'nde üretilen 16 ürünün tanıtımını makam odasında yaptı.

 

KURUTMA MERKEZİ'NDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN TANITIMI YAPILDI

 

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kuzey Adana Kalkınma Programı kapsamında Pozantı’ya kurulan Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezi başarılı ürünler elde etmeye başladı. Zafer Mahallesi, Albay Arif Bey sokakta belediyeye ait binanın düzenlenerek kurutma merkezine dönüştürülmesi, meyvelerini vermeye başladı. Gıda Mühendisi Sema Gültepe eşliğinde kurs gören 8 kadının emekleri ile ortaya koydukları ürünler, Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından bizzat tanıtımı yapıldı.

 

HEDEF VATANDAŞA ORGANİK ÜRÜN SAĞLAMAK

 

Pozantı’nın 21 mahallesinde yetişen organik ürünler belediye tarafından satın alınarak Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezinde işlenip kurutulduktan sonra el değmeden paketlenerek tüketiciyle buluşturulacak. Pozantı Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezinde kurutularak paketlenen ürünler, hem kurulacak internet sitesi üzerinden satılacak hem de Pozantı, Akçatekir ve Adana’nın çeşitli yerinde kurulacak organik ürün stantlarında satılacak.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN ÜRETİLEN 16 ÜRÜN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Kurutma Merkezi'nde üretilen 16 ürünün tanıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Kıymetli Adanalılar, kıymetli Pozantılılar, şu an görmüş olduğunuz birbirinden değerli ve farklı ürün yelpazesi Pozantı Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma ajansından geçirmiş olduğu Bal paketleme ve sebze meyve kurutma merkezinin değerli kursiyerleriyle ortaya koymuş olduğu ürün çeşitleridir. Şu an seri üretime geçmeden önce hem Halk Eğitim Merkezimizle bir gıda mühendisimiz eşliğinde 8 tane hanımefendi kurs görüyorlar. 6 ayı tamamlayıp sertifikalarını aldıktan sonra Allah nasip ederse bu hanımefendilere istihdam yaratmaya çalışacağız ve işe alacağız. Pozantı'nın köylerindeki doğal ürünler ortaya çıktığı andan itibaren onları satın alıp seri bir üretim yapmak suretiyle ve kış döneminde ise bölgemizde olmayan farklı ürünleri de çalışmak suretiyle burada görmüş olduğunuz 16 adet ürünlerin dışında reçeller, marmelatlar, salçalar ve ballar ile çok farklı lezzetler inşallah Pozantı Belediyesi'nin hijyen koşullarında garantisi ile güvenilirliği ile sofralarınızla buluşacak.'' dedi.

 

POZANTI BELEDİYESİ ÜRETİYOR VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIKLA TÜKETECEK

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Şu an burada tanıttığımız organik ürünler içerisinde pırasa, brokoli, havuç, portakal, elma, kivi, muz, çilek, çorbalar için çeşni, mantar, ıspanak, kereviz, soğan, kırmızıbiber ve sarımsaktan oluşan kurutulmuş çeşitlerimiz zaman içerisinde daha da büyüyerek devam edecek. Kursiyerlerimiz her hafta çeşitli ürünler çalışıyor. Böylelikle hem staj görmüş oluyor hem de hijyen koşullarında hangi ürün hangi derecede kuruyacağını gıda mühendisi eşliğinde test ediliyor. Pozantı Belediyesi üretmeye devam ediyor, istihdam yaratmaya devam ediyor ve sofralara bereket olmaya devam ediyor. Bizi lütfen izlemeye devam edin. Daha sizleri çok şaşıracağınız ve çok güzel konseptlerle, ürünlerle ve hizmetlerle artık bir belediyenin dışında sanki bir özel sektörün ceosu gibi bu ilçeyi yönetmeye devam edeceğiz. Biz üretiyoruz siz sağlıkla tüketin.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Kurutma Merkezi, üretilen 16 ürünün, tanıtımını yaptı, üretilen ürün, iş istihdamı, Pozantı Belediyesi, Üretken Belediyecilik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı