MHP'li Başkan Çay Kendi Elleriyle Karakılçık Buğdayı Ekti
Haber Detayı
02 Kasım 2020 - Pazartesi 19:30 Bu haber 6694 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay Kendi Elleriyle Karakılçık Buğdayı Ekti
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, halka organik ürün sunmak için kolları sıvayarak kendi elleriyle Karakılçık buğdayı ekti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay Kendi Elleriyle Karakılçık Buğdayı Ekti

MHP'nin Üretken Belediyecilik anlayışıyla hareket ederek 6 dönümlük Belediye arazisine kendi elleriyle Karakılçık buğdayı eken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, organik gübre ve organik tohumla elde edilen ürünün bir kısmını tohumluk ayırdıktan sonra halka arzedileceğini söyledi.

 

ŞALVAR GİYEN BAŞKAN ÇAY KARAKILÇIK BUĞDAYINI KENDİ ELLERİYLE EKTİ

 

Haftalar öncesinde iş makineleriyle temizlik ve tesviye çalışmaları yapılan Yazıcak Mahallesindeki 6 dönümlük Belediye arazisine Şalvarlı gelen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ailesinin ve Müdürlerinin de çalışmalara katılmasıyla kendi elleriyle Karakılçık buğdayı ekti. Yazıcak Mahalle Muhtarı Niyazi Körkün’ün bizzat kendi traktörü ile sürdüğü tarlaya Karakılçık buğdayı ekerken Kayınbabasından yardım alan Başkan Çay, ekilen buğdayın hasat edildikten sonra ne yapılacağıyla ilgili projesini anlattı.

 

MİLLİYETÇİ ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDAN ÖRNEKLER SERGİLİYORUZ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karakılçık Buğdayı ekimiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bugün Milliyetçi Üretken Belediyecilikte bir çığır daha açıyoruz. Pozantı Belediye Başkanlığı olarak Yazıcak Mahallemizde Belediyemize ait 6 dönümlük arazimize dedelerimizin zamanından kalan karakılçık buğdayı ekiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü’ne de ‘organiklik belgesi’ için müracaat ettik. Buğday ekimi öncesinde organik gübre atımını da gerçekleştirdik. Organik gübre ve organik tohumla geçmişe yönelik unutulan lezzetleri yeniden bulabilmek için karakılçık tohumundan buğday ektik. Bu ektiğimiz tohumu da hasat ettikten sonra bir kısmını tohumluk olarak ayıracağız. Diğer bir kısmını da köy değirmenlerinde bulgur haline getirmek suretiyle Belediye olarak açılışını kısa bir süre sonra yapacağımız Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile yapmış olduğumuz sebze-meyve kurutma ve paketleme merkezimizde organik olarak halkımızın satışına sunacağız.'' dedi.

 

BELEDİYELERİMİZ TARIMA VE ÜRETİCİYE DESTEK OLMALIDIR

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Bizler bunu başlangıç olarak yapmamızın ilerisinde Allah nasip ederse büyükşehir kanunu ile köylerde belediyemize geçmiş olan bütün arazilerimizi bu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Yani belediyeciliğin sadece yol, park ya da farklı şeyler yapma görevinin olmadığını, aslında tarımın içerisinde olmamız gerektiğini görüyoruz. Bugün de üretken belediyecilik anlayışımızla tohumu toprakla buluşturuyoruz. İnşallah bu emeğimiz ve bu çabamızla gelecek nesillere ve kuşaklara yeniden eskiyi hatırlatmak, bu tohumları yeniden toprakla buluşturmak adına da örnek olması için çaba gösteriyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, halka organik ürün, Karakılçık Buğday, halka arz, eski usül ekim, Üretken Belediyecilik, MHP, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı