MHP'li Başkan Çay'dan Üretken Belediyecilik Örneği
Haber Detayı
07 Ağustos 2021 - Cumartesi 10:59 Bu haber 2385 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Üretken Belediyecilik Örneği
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Üretken Belediyecilik anlayışıyla başladığı projelerin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Üretken Belediyecilik Örneği

MHP'nin Üretken Belediyecilik anlayışını yaptığı her hizmette hissettirerek başarılı işlere imza atan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sebze Meyve Kurutma Merkezi ve Bal Paketleme tesisinde kurslarını bitirerek sertifikalı üretim belgesi alan 5 hanımefendi ile seri üretime geçtiklerini söyledi.

 

MHP'Lİ BAŞKAN ÇAY ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SUNMAYA DEVAM EDİYOR

 

Üretken Belediyecilik anlayışını şiar edinen ve her projesinde bu anlayış üzerinden giden Pozantı Belediyesi, kısa zamanda ekonomik bütçelerle kaliteli işler yapmaya devam ediyor. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve Kuzey Adana Kalkınma Programı çerçevesinde Pozantı’da kurulan Bal Paketleme ve Sebze – Meyve Kurutma Merkezinde 6 ay kurs gören 5 kadın, seri üretime başlaması Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı sevindirdi. Köylüden kekik, sumak, ada çayı ve nane gibi ürünler alan kurutma merkezinde vatandaşlarda gelir elde ederken böylelikle hem vatandaş hem de Pozantı Belediyesi gelir elde ediyor. Kurutma merkezindeki 5 kadın işçinin yaptıkları işlerin en gözdesi şimdilik rengârenk erişteler gözüküyor. Özellikle Pancarlı ve ıspanaklı erişte vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

 

ÜRETTİĞİMİZ KURUTMA ÜRÜNLERİNİ HALKIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ

 

Kurutma merkezini ziyaret ederek seri üretime geçen 5 kadın işçiyi tebrik eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı Belediyesi olarak Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Kuzey Adana Kalkınma Programı çerçevesinde kurduğumuz Sebze Meyve Kurutma Merkezi ve Bal Paketleme tesisimizde kurslarını bitirerek sertifikalı üretim belgesi alan 5 hanımefendi ile seri üretimlerimize başladık. Yakında satışlarımızla bu değerli ürünler değerli halkımızla buluşacak. Kurutma Merkezindeki ürünler şimdilik, çilek kurusu, şeftali kurusu, domates kurusu, incir kurusu, portakal kurusu, çilek ve vişne reçeli, mantı, sarımsağın toz haline getirilmesi, gibi birçok ürün gamı yer alıyor. Pozantı’da üretilen bu kurutma ürünleri mevsimi dışında da yenilmesi için Pozantı ve Adana’nın çeşitli yerlerine konulacak stantlarla satışı da yapılacak.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Üretken Belediyecilik, MHP, meyvelerini verdi, Meyve Kurutma Merkezi, üretime geçti, üretim, halka satış, başarı
Yorumlar
Haber Yazılımı