MHP'li Aydın'dan Bölge Toplantısında Çarpıcı Açıklama
Haber Detayı
13 Eylül 2021 - Pazartesi 11:37 Bu haber 2005 kez okundu
 
MHP'li Aydın'dan Bölge Toplantısında Çarpıcı Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Erzincan Bölge İstişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Aydın'dan Bölge Toplantısında Çarpıcı Açıklama

 MHP'nin 9 İlde düzenleyeceği Bölgesel İstişare Toplantılarının üçüncüsü, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Tunceli İl Teşkilatlarının katılımlarıyla Erzincan İl Teşkilatının ev sahipliğinde Erzincan Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirilirken, toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, iç siyasi gelişmeler ve darbelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 

MHP'NİN BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEMEKTEKİ AMACI

 

MHP'nin ''Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023, Siyasette Yeni Dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler'' konsepti ile Bursa ve Manisa'dan sonra Erzincan'da düzenlediği toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, MHP MYK üyelerinden Adem Yurdagül, Alper Erdem, Hasan Özarslan, İdris Aydın, Muhammed Köse, Mustafa Bahadır Çiçek ile MHP MDK üyelerinden Cemil Yavuz Aksu ve Taner Gökçek Divan Kurulu olarak katıldı. Bölge İstişare toplantılarının düzenlenme amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin ve Türk Milletinin bekasını gözetmenin zaruri olduğu bir dönemde şekillendiğini belirterek, Türkiye'nin bölgesel ve küresel hedeflerinden rahatsız olan şer odaklarının Türkiye'ye karşı hamleleri sürerken beka olgusu bağlamında milli mutabakatın sürdürülmesi gerektiğini, bölgesinde ve dünyada güçlü ve lider ülke Türkiye hedefine odaklanan Cumhur İttifakı'nın çalışmalarına katkı konulması amacıyla 9 ilde Bölge İstişare Toplantıları yapılmasına karar verildiğini söyledi.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ TÜRK MİLLETİ DEMEYE BAŞLADI

 

12 Eylül darbesini yaşayan Türkiye'nin artık darbeler formatından çıktığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''12 Eylül darbesinin daha acısını 15 Temmuz 2016'da denediler. Kalkışmayı yapanlar, Türkiye'yi bir ülkenin 51. eyaleti yapmayı denediler. Bu denemeyi, masum insanları kandırarak din, diyanet kisvesi altında, 2300 yıllık geleneği alan ordunun silahlarıyla yaptılar. Egemenliğinden, bağımsızlığından, istiklalinden ve istikbalinden taviz vermeyen, can verip ser vermeyen Türk Milleti, tankların üstüne çıkarak, sokaklara çıkarak kalkışmayı önledi. O gece küreselcilerin hesapları bozuldu. Türk Milleti, MHP'nin dediği gibi, 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' demeye başladı. Bunun üzerine, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kaçınılmaz olduğunu söyledi.'' dedi.

 

15 TEMMUZ'DA KAÇAK GÜREŞEN MUHALİFLERİN TAVRI

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ninin Türkiye açısından önemine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''15 Temmuz gecesi kaçak güreşenler, münafıklıklarını yapmaya devam ettiler. Önce kabullenenler, onları oraya oturtan irade müsaade etmeyince çarkettiler. Yeni partiler oluşturdular. Sayın Devlet Bahçeli, 15 Temmuz gibi bir süreci yaşamaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ortaya koydu. Türk tipi başkanlık modeline geçildi. Bu sistemle, 1980 öncesindeki gibi parayla satın alınanlarla ya da FETÖ'nün tehdit ve şantajlarıyla hükümet kurulma dönemine son verildi. Bu sistemle yapılan ilk seçimde, Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı'nın oylarıyla yüzde 52 oy aldı. Muhalifler, yüzde 50+1'i alanın yöneteceği bu sisteme tek adamlık yaftası vurmaya çalıştı. Yüzde 52'yi akamete uğratarak Cumhur İttifakı'nı iktidardan indirmek için yeni siyasi partiler kurarak kapı kapı geziyorlar.'' dedi.
 
 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Kamil Aydın, Erzincan, Bölge İstişare toplantısı, Hedef 2023, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı