MHP'li Arkaz Ülkelerin Sağlık Sistemini Karşılaştırdı
Haber Detayı
06 Ekim 2022 - Perşembe 09:53 Bu haber 2931 kez okundu
 
MHP'li Arkaz Ülkelerin Sağlık Sistemini Karşılaştırdı
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Türkiye ile diğer ülkelerin sağlık sistemi hakkında dikkat çeken karşılaştırmalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz Ülkelerin Sağlık Sistemini Karşılaştırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü bir ortamda Türkiye'nin dimdik ayakta kalmasına dikkat çeken MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, salgın öncesi ve sonrası verilere bakıldığında Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde dünyada bir numara olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETİNDE BİR NUMARA

 

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dünyadaki sağlık sistemleri ile Türkiye'deki sağlık sistemini karşılaştıran MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını sürecinde ülkelerin sağlık sistemlerinin yetersiz kaldığı görülmüştü. Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelerin hastalarına yeterli bir şekilde bakamadığına şahit olundu. Türkiye ise salgın dönemini başarılı bir şekilde geçirdi. Dünya ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye'nin sağlık hizmetinde bir numara olduğunu görüyoruz. Bu başarıya özverili çalışmalarıyla katkı koyan sağlık çalışanlarına verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ederiz.'' dedi.

 

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR SAĞLIK SİSTEMİ YOK

 

Türkiye'deki hastaneler ve hizmet veren sağlık çalışanları hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Türkiye'de ciddi bir sağlık ordusu var. 1,5 milyon sağlık çalışanı içinde 170 bin doktorumuz var. Bu yıl 18 bin doktor mezun oldu. Kısa süre içinde mezun olan doktor sayısını 25 bine çıkarmak istiyoruz. 1550 hastanemiz var. Bunların 560 tanesi özel. 300 bin yatağımız, 126 tıp fakültesi var. Ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinde başarılıyız. Her doğan çocuğa 18 yaşına kadar devletimiz hizmet verip bakmaktadır. Ayrıca acil servis ve ambulans hizmeti, onkoloji tedavisi, kalp ve damar ameliyatları, ağır yanık tedavisi, diyaliz ve organ nakilleri ücretsizdir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sağlık sistemi bulunmamaktadır. Samimiyetle söylüyorum, siyasetle alakası yok. Sağlıktaki hizmet dünyada bir numaradır." dedi.  

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Hayati Arkaz, Türkiye, sağlık sistemi, bir numara
Yorumlar
Haber Yazılımı