MHP'li Arkaz: Son 10 Yılda 100 Bin Sağlıkçı Şiddet Gördü
Haber Detayı
15 Nisan 2020 - Çarşamba 10:35 Bu haber 2392 kez okundu
 
MHP'li Arkaz: Son 10 Yılda 100 Bin Sağlıkçı Şiddet Gördü
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, sağlıkta şiddet düzenlemesiyle cezaların iki katına çıkarılacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz: Son 10 Yılda 100 Bin Sağlıkçı Şiddet Gördü

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifinin bir kaç gün içinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini belirterek, sağlıkta şiddet düzenlemesiyle daha önceki cezaların iki katına çıkarılacağını söyledi.

 

SON ON YILDA 100 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE UĞRADI

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Coronavirüse karşı dünya çapında bir mücadele verilirken, bu mücadelede en önde hekimler bulunmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde doktorlar ve sağlık çalışanları yoğun çalışmadan dolayı evlerine gitmeyip, otellerde ya da ilave tuttukları evlerde kalmaktadır. Böyle bir dönemde bile sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulama eğilimliler görülebiliyor. Sağlıkta şiddete ilişkin istatistiksel verilere baktığımızda, 2005-2019 yılları arasında 9 hekimin saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ve son 10 yılda şiddete uğradığını ifade eden sağlıkçı sayısının 100 bine ulaştığı görülmektedir.'' dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET UYGULAYANIN CEZASI İKİ KATINA ÇIKACAK

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Kutsal bir mesleği icra eden hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla, AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifi, önümüzdeki birkaç gün içinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Sağlıkta şiddet düzenlemesiyle daha önceki cezalar iki katına çıkarılıyor. Sağlıkçılara yapılan herhangi bir şiddette ceza ertelenmeyecek. Kamu veya özelde çalışanlar fark etmiyor. Önceden para cezası vardı. Şimdi doğrudan cezaevine gidecek ve para cezasına çevrilmeyecek.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Arkaz:, Son, 10, Yılda, 100, Bin, Sağlıkçı, Şiddet, Gördü,
Yorumlar
Haber Yazılımı