MHP'li Akçay'dan Sosyal Medya Yasası Muhaliflerine Cevap
Haber Detayı
29 Temmuz 2020 - Çarşamba 02:46 Bu haber 3212 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Sosyal Medya Yasası Muhaliflerine Cevap
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medya yasa teklifine muhalefet edenlerin Z kuşağının sutresine saklandığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Sosyal Medya Yasası Muhaliflerine Cevap

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda sosyal medya yasa teklifine muhalefet edenlere verdiği cevapta, Z kuşağının sutresine saklanma gereği duyan sosyal medya yasa teklifine karşı çıkanların Almanya modeline nazileri gerekçe gösterirken Türkiye'deki terörü görmezden geldiğini belirterek, yasa teklifini eleştirenlerin sosyal medya mecralarındaki hakaret ve küfürlerden şikayetçi olmamasına tepki gösterdi.

 

SOSYAL MEDYA YASA TEKLİFİNDE MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE YOK

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Bu kanun teklifinde imza sahibi olan Milletvekili ve Grup Başkanvekili olarak şunları hatırlatmak isterim: Şimdi, öncelikle bu kanun teklifinde herhangi bir yasaklama yok, muhalefetin sesini kesmek gibi herhangi bir düşünce de yok; bu çok yanlış bir niyet okumadır. Bu kanun teklifi sadece kişiler, sosyal ağ sağlayıcılar ile devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen bir kanun teklifi. Ve bu eleştirileri de gerçeklerden uzak, niyet okumaya yönelik bir propaganda mahiyetinde gördüğümüzü ifade ediyorum.'' dedi. 

 

YASA TEKLİFİNİ ELEŞTİRENLER KÜFÜR VE HAKARETLERDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİL Mİ?

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Şimdiye kadar konuşmasını dile getiren konuşmacıların da bu sosyal medya mecralarında âdeta sosyal medya terörüne dönüşmüş olan itibar suikastları, küfürler, hakaretler, iftiralar, toplu organize kışkırtmalardan hiç şikâyetçi olmadıkları anlaşılıyor.'' dedi.

 

ALMANYA MODELİNE GEREKÇE SUNANLAR TÜRKİYE'DEKİ TERÖRÜ NEDEN GÖRMÜYOR?

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Ayrıca, Alman modelinden bahsedilince de bunun gerekçesi olarak 'Efendim, Almanların Neonazileri var, o yüzden çıkarıyorlar.' deyip Almanya'ya gerekçe sunanların Türkiye'nin maruz kaldığı terör tehdidini görmezden gelmeleri de ayrıca manidardır.'' dedi.

 

NEDEN Z KUŞAĞININ SÜTRESİNE SAKLANMA GEREĞİ DUYUYORSUNUZ?

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''İçerik kaldırmaya karşı itiraz hakkı da vardır. Zaten, içerik kaldırmalar mahkeme kararına göre bu kanun teklifinde öngörülüyor, bir hâkim kararı gerekecek. Hem idareten itiraz hem de mahkemeye başvuru yolları da açıktır. Ayrıca bu Z kuşağıyla ilgili bir düzenleme yok ki, niye Z kuşağının sütresine saklanma gereği duyuyorsunuz?'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, sosyal medya, yasa teklifi, Z kuşağı, sutresine saklanmayın, sosyal medya kanun teklifi, MHP Haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı