MHP'li Akçay'dan Muhalefetin Beyin Göçü Algısına Tepki
Haber Detayı
06 Haziran 2022 - Pazartesi 15:35 Bu haber 3170 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Muhalefetin Beyin Göçü Algısına Tepki
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, abartılan Beyin Göçü meselesiyle Türk gençleri ve Türkiye üzerine algı operasyonu yapıldığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Muhalefetin Beyin Göçü Algısına Tepki

Diş Hekimliği yapan İG isimli sosyal medya kullanıcısının Ukrayna'da yaşadığı hazin sonundan ders almayan Doktor Ponçik isimli sosyal medya kullanıcısının, Doktor olarak yetiştiği Türkiye'den ayrılırken yaptığı açıklama Türkiye'yi karalama kampanyası yapanlara tekrar malzeme verirken, CHP Beyin Göçü meselesini TBMM'ye taşıdı. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türk gençleri ve Türkiye üzerine algı operasyonu yapanlara tepki gösterdi.

 

İG İSİMLİ DOKTORUN TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEMESİ VE HAZİN SONU

 

Doktor olarak yetiştiği Türkiye'den ayrılırken, ''Türkiye bir amele kaybetti ama, Ukrayna bir diş doktoru kazandı'' açıklaması yapan İG isimli sosyal medya kullanıcısı, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından sonra saklandığı kuytu bir köşeden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na internet aracılığıyla başvurarak, Ukrayna'dan kurtarılmasını istemişti. Ukrayna'ya giderken Türkiye'yi kendince aşağılamaya çalışan İG isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımı, sosyal medyada Türkiye'yi kötülemek için bahane arayan solak medyaların ve siyasetçilerin malzemesi olmuştu. Ancak İG'nin Ukrayna'da acınacak bir hale düşüp Türkiye'den yardım istemesi, Türkiye'yi karalama çalışanları bir süreliğine susturmuştu. 

 

İG'NİN HAZİN SONUNDAN DERS ALMAYAN DOKTOR PONÇİK'İN AÇIKLAMASI

 

İG isimli sosyal medya kullanıcısının hazin sonundan ders almayan Doktor Ponçik isimli sosyal medya kullanıcısı, benzeri bir açıklamayla Türkiye'yi kötüledi. Sosyal medya hesabından; Ateist bir evde büyüdüğünü ve lezbiyen olduğunu açıklayan, LGBTİ'yi savunan, sürtük tartışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen ''Çok yanlış bi kesime sürtük dedi ya. Yaşasın sürtükler.'' diyebilen Doktor Ponçik isimli sosyal medya kullanıcısı, bir paylaşımında ''Şu 'memleketlerim' trendini yapmak isterdim ancak ben hala tam bayraklarımı seçemedim'' sözleriyle Türkiye'yi hala memleketi gibi görmediğini itiraf edişi yetmezmiş gibi, doktor olarak yetiştiği Türkiye'den ayrılırken yaptığı açıklamada, ''Türkiye bir doktor kaybetti, Avustralya bir doktor kazandı.'' diyor.

 

Türkiye'den yurt dışına gidişlerini Türkiye'yi kötüleme aracı olarak kullanan bazı kişilerin paylaşımları, 2020 yılında küreselcilerin katkısıyla yapılan araştırmalardan sonra hızlanırken, bu hafta da beyin göçü sorunu olarak konu TBMM'ye taşındı.

 

SODEV'İN BEYİN GÖÇÜ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMASI VE KÜRESELCİLERİN ALGI OPERASYONU

 

Sosyal Demokrasi Vakfı'nın (SODEV), Friedrich Ebert Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin katkılarıyla 2020 yılında hazırladığı Türkiye’nin Gençliği Araştırması Raporunda, gençlerin çoğunun çareyi yurtdışında gördüğü belirtilerek, Ak Parti'li gençlerin neredeyse yarısının, MHP’li gençlerin ise yüzde 68’inin Türkiye’den gitmek istediği açıklanmıştı. Küreselcilere hizmet eden bir yabancı derneğin araştırması, Türkiye'deki solak medya ve siyasetçilerin iktidarı yıpratmak amacıyla kullandığı bir araç haline getirildi.

 

CHP BEYİN GÖÇÜ MESELESİNİ TBMM'YE TAŞIDI

 

CHP, Beyin göçünün araştırılmasına ilişkin önerge hazırlayarak konuyu TBMM'ye taşıdı. Beyin göçünün herhangi bir siyasi mesele olmadığını, nitelikli insan kaynağını başka ülkelerin kullanımına sunmanın derin bir kayıp olduğunu belirten CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, ''Marifet, yetiştirdiği insanı kovalamak değil, yetişmiş insana kucak açmaktır. Gelişmiş ülkeler bu insanlara kucak açarken biz, vizyonsuz yönetim sahipleri yüzünden sürekli göç veriyoruz. Şu an ülkemizde fırsat bulsa yurt dışında yaşamak isteyen öğrencilerin oranı yüzde 80'in üzerindedir." dedi. 

 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ''Bugün beyin göçüyle ilgili burada bir araştırma önergemiz oldu. Ben iki haftadan beri yurt dışındayım. Gençleri görüyorum, giden gençleri görüyorum, beyinleri görüyorum. Artık Avrupa'ya emek gücü gitmiyor, beyin göçü var. Çocuklarımızın hiçbiri Türkiye'de yaşamak istemiyor. 'İmkânınız olsa yurt dışında yaşamak ister misiniz?' sorusuna MHP'li ve AKP'li gençler, oy veren gençler 'Biz de yurt dışında yaşamak istiyoruz.' diyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN MUHALEFETE VE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞANLARA TEPKİ

 

Ak Parti'li ve MHP'li gençlerin çoğunluğunun yurt dışında yaşamak istediğine yönelik açıklama yapan Milletvekiline ve beyin göçü meselesini abartarak Türkiye aleyhine algı oluşturmaya çalışanlara tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Sayın Bülbül, konuşmasında Ak Parti'ye, MHP'ye oy veren gençlerin de yurt dışında yaşamak istediğini, ülkede yaşamak istemediği anlamına gelen ifadelerde bulundu, bunu kesinlikle reddediyoruz. MHP'li, Türk milliyetçisi, ülkücü gençler 'önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben' anlayışına sahiptirler ve can feda bir şekilde ülkesi, milleti için çalışan ve çalışmak isteyen gençlerdir ve Türk gençliğinin ilgisi yurt dışından ziyade TEKNOFEST'lerdedir, AR-GE çalışmalarındadır, teknoparklardadır. Türkiye'nin gerçekleştirdiği teknoloji hamlelerinde yüzbinlerce gencimizin yönü Türkiye'ye yöneliktir. Ayrıca bu beyin göçü meselesi -ben çok iyi hatırlarım- 1960'lı, 70'li yılların en büyük tartışmalarından biridir ve özellikle son birkaç yıldır da bu son derece abartılı bir propaganda hâline getirilmiştir. Buna ilişkin ne kadar kurgu videolar hazırlandığını da biliyoruz ve bu kurgu videolara figüranlık yapan oyuncuların da kimlere hizmet ettiğini, hangi odaklara mensup olduklarını da biliyoruz. Bu, abartılı bir propagandadır. Türk gençliği, ülkesinde yaşamak, ülkesinde iş, aş ve meslek sahibi olmak istemektedir. Şunu da biliyoruz ki: Son yıllarda bilhassa mesleki eğitimde yapılan hamleler önümüzdeki kısa dönemde semeresini de vermeye başlayacaktır. Mesela, Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'nin dışında dünyaya da örnek olabilecek bir meslek lisesidir ve bu modeller de çoğalmaya ve çoğaltılmaya başlamıştır.'' dedi.

 

Resim

İG İSİMLİ DİŞ HEKİMİNİN HAZİN SONU

Resim

DOKTOR PONÇİK AYNI YOLU İZLEDİ

 
 
 
 
 
 
 
Doktor Ponçik
 
@doktorponcik
· 5 Haz
Türkiye bir doktor kaybetti, Avustralya bir doktor kazandı.
 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkan vekili, Erkan Akçay, abartılan, Beyin Göçü, meselesi, Türk gençleri, Türkiye üzerine, algı operasyonu, TBMM, muhalifler, iktidar, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı