Yazar Osman Diyadin: MHP Hükumete Bakan Verecek
Haber Detayı
05 Haziran 2022 - Pazar 13:06 Bu haber 6230 kez okundu
 
Yazar Osman Diyadin: MHP Hükumete Bakan Verecek
Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP'nin hükümette aktif olarak yer almasına yönelik karar hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Yazar Osman Diyadin: MHP Hükumete Bakan Verecek

2015 ve 2018 seçimlerinde yaşanan gelişmeler üzerinden MHP'nin iktidar olmak istemediği yönünde CHP ve İyi Parti'nin yürüttüğü algı operasyonuna bir son verme zamanının geldiğine dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP'nin hükümette aktif olarak yer almasına yönelik Cumhur İttifakı'nın bir karar alacağını ve bu kararın 2023 seçimleri öncesinde açıklanacağını söyledi.  

 

MHP'NİN YOL AYRIMI: HER ŞEY 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ GECESİ BAŞLADI

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu tavrı, MHP açısından tam bir yol ayırımıydı. O geceye kadar Ak Parti'ye karşı CHP ile zaman zaman birlikte hareket eden MHP, o geceden sonra yavaş yavaş muhalefet bloğundan ayrılmaya başladı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ise Türkiye'nin bekası için devleti ve Ak Parti Hükümetini destekledi. MHP'nin 7 Haziran gecesi aldığı kararın ikinci önemli neticesi ise MHP'nin içindeki muhaliflerin MHP'yi bölme sürecini başlatmasıydı.

 

MHP'NİN TAVRINA CHP'NİN ELEŞTİRİLERİ

 

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP'yi muhalefet bloğunda tutmak isteyen CHP, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. Bahçeli'nin teklifi reddetmesi üzerine şaşkınlık yaşayan CHP, sürekli olarak bu konuyu kaşıdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ''7 Haziran’dan sonra başbakan olmadı.'' diye eleştirdiği MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi, 2018 seçimlerinden sonra da ''Ak Parti’den bakanlık almadı.'' diye eleştirdi. CHP’li Özgür Özel bir süre sonra da MHP'yi ''Ak Parti'den 3-4 bakanlık alacak'' diye eleştirdi. MHP'nin Ak Parti'den Bakanlık isteyip istememesi konusunu çelişkili açıklamalarıyla 26 Mayıs 2022 tarihinde tekrar diline dolayan CHP’li Özgür Özel'e cevap veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Siyaseti sadece makam, mevki ve çıkar ilişkisi olarak gören CHP’li Özel’in bu ifadelerine şaşırmıyoruz'' diyerek cevap verdi.

 

BAHÇELİ'NİN TAVRINI ANLAMAK İSTEMEYEN PARTİ İÇİ MUHALİFLERDEN  MHP'Yİ BÖLME SÜRECİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde aldığı, HDP'nin içinde bulunduğu 60 blok muhalefet bloğuyla hükümet kurmama kararı, Türkiye'nin bekasını tehlikeye atma pahasına da olsa iktidara gelmek isteyen Meral Akşener ve türevlerini harekete geçirdi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte hükümet kurmayan Devlet Bahçeli'yi Genel Başkanlıktan indirmek isteyen Meral Akşener ve türevleri, MHP'yi ele geçiremeyince İyi Parti'yi kurdular. Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapma güzellemesi yapan ve HDP'yi meşrulaştırmaya çalışan Meral Akşener, MHP'yi iktidar olmak istemeyen bir siyasi parti olarak lanse etmeye çalıştı. Kendisi bile 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olmayacağını açıklamasına rağmen MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanı Adayı olmamakla suçlayan Meral Akşener, Türk Milliyetçilerini iktidar olma vaadiyle kandırmaya çalışıyor. 6'lı muhalefet bloğunun HDP'siz seçimleri kazanma ihtimalinin hiç olmadığını bile bile iktidar olma hayali kuran Meral Akşener, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte nasıl bir hükümet kurmayı hala Türk Milliyetçilerine izah edemiyor.

 

Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP'nin Türkiye'nin bekası için çıkar gözetmeyen bir strateji izlemesini bir türlü kafası basmayan muhalefet partisi sözcülerinin elinden, MHP'ye yönelttikleri ''Bakanlık almadan İktidara destek veriyor'' eleştiri kozunun alınması zamanın geldiğine dikkat çekti. 

 

OSMAN DİYADİN'DEN MHP'NİN HÜKÜMETTE YER ALAMASINA YÖNELİK ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

MHP'nin Hükümetin içinde aktif olarak yer alamasının Türkiye'nin bekası için zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Cumhur İttifakı mükemmel uyum içerisinde yoluna devam etsede, MHP tabanının (Türk Milliyetçileri/ Ülkücüler) kapısını çalabileceği bakanların, bürokratların olmaması; özellikle MHP üzerine operasyon yapanların 'Devlet Bey ülke yönetiminde aktif rol almayınca Türk Milliyetçileri destek vermelerine rağmen yetkili makamlara dertleri ulaştıramıyor.' şeklinde algı oyunları yapmasına fırsat veriyor. Cumhur İttifakı'nın zayıflamasına neden olan bu algıya artık bir son verilmesi zamanının geldiğini düşünüyorum.'' dedi.

 

2023 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE BU KARAR AÇIKLANACAK

 

Ak Parti ve MHP'nin 2023 seçimleri öncesinde, MHP'nin hükümette aktif olarak yer almasına yönelik bir kararı açıklayacağına dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Meral Akşener'in başında olduğu İP, Türkiye genelinde teşkilatları aracılığıyla MHP'nin iktidar olmak istemediği yönünde algı operasyonu yürüterek, Türk Milliyetçilerini kendi partisine kanalize etmeye çalışıyor. İP'in MHP tabanına yönelik yürüttüğü algı operasyonunu yıkmanın tek bir yolu var. MHP'nin ülke yönetiminde aktif rol alacağı mesajı, 2023 seçimleri öncesinde mutlaka açıklanmalıdır. Bu mesaj, MHP tabanında büyük bir heyecan oluşturacaktır. Düşünün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Devlet Bey ve 3-4 bakanlık MHP'de yani Cumhur ittifakının icraatın içinde MHP'nin yer alacak olması doping etkisi yapmaz mı? 2023'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ve Cumhur İttifakının seçimden güçlü çıkması halinde, bu kez MHP'de bakanları, bürokratları ile hükümetteki yerini alarak icraatın içerisinde olacak. Yani Türk Milliyetçileri/Ülkücülerde iktidar olacak. İP'in algı oyunlarını yerle bir edecek bu kararın, Ak Parti ve MHP tarafından alınacağı zamanı bekleyiniz. Hep birlikte göreceğiz.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, MHP, hükumette, aktif olarak, yer almasına, yönelik, Cumhur İttifakı, 2023 seçimleri, öncesinde, açıklanacak, Ak Parti, iktidar, Bakanlık
Yorumlar
Haber Yazılımı