MHP İle Sadettin Tantan Arasındaki Tartışma Büyüdü
Haber Detayı
29 Mayıs 2021 - Cumartesi 21:19 Bu haber 2943 kez okundu
 
MHP İle Sadettin Tantan Arasındaki Tartışma Büyüdü
MHP Genel Başkan Yardımcıları ile MHP'yi hedef alan Sadettin Tantan arasındaki tartışma büyüyünce açıklamalar peş peşe geldi.
MHP Haberi
MHP İle Sadettin Tantan Arasındaki Tartışma Büyüdü

Yeni Çağ TV'de yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı'nın iki liderini İnanç kimliği ve milliyetçilik konusunda hedef alan İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in tepki göstermesi ile başlayan tartışma Sadettin Tantan'ın tekrar cevap vermesi üzerine büyüyerek, MHP Genel Başkan Yardımcılarının peş peşe açıklama yapmasına neden oldu.

 

SADETTİN TANTAN, DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

İnanç kimliğinin tutsak edildiği idiasında bulunup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdikten sonra Milliyetçilik konusundaki tutumu nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, yaptığı açıklamada, ''Bu sözüm Sayın Bahçeli'ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi. Çıkın, geçmişten bugüne kadar ki, söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğin içini boşaltamazsınız, böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÖNTER'DEN SADETTİN TANTAN'A SERT TEPKİ

 

Cumhur İttifakı'nın iki lideri Erdoğan ve Bahçeli'yi inanç kimliği ve milliyetçilik konusunda hedef alan İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir! Tantan kim oluyor da Genel Başkanımız’dan hesap sormaya kalkıyor? Milliyetçiliği ağzına alan adama bakın hele, ne fikri var ne de kirli ifadelerini teyit edecek itibarlı bir mazisi.'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER'DEN SADETTİN TANTAN'A 57. HÜKÜMET HATIRLATMASI

 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet dönemini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ''57. Hükümet döneminde, İçişleri Bakanlığı görevini deruhte eden S. Tantan, organize suç örgütleriyle mücadele konusunda Sayın Genel Başkanımızdan aldığı kesin talimatları açıklaması, bunun sonucunda Türkiye’nin nasıl rahatladığını itiraf etmesi millet huzurunda namus borcudur.'' dedi.

 

SADETTİN TANTAN'DAN MHP'Lİ YÖNTER'E CEVAP

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e cevap veren İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Milliyetçilik şuurundan yoksun olanlara cevap vermeye değmez. Arşivlere girildiğinde arşivler yalan söylemez. NOKTA!'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER, SADETTİN TANTAN'A BİR KEZ DAHA CEVAP VERDİ.

 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a bir kez daha cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tantan, bu defa da tatavalık yapmış ve bana cevap vermiş! Milliyetçilik şuurundan yoksun olduğumu iddia ederek arşiv yalan söylemez demiş! Hangi arşiv, nasıl bir şuur? Tantanayı bırak, ipotekli aklına bak!'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİR DURMAZ'DAN SADETTİN TANTAN'A CEVAP

 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sadettin Tantan; MİT mensuplarımızı deşifre eden karanlık odalarda, MHP düşmanı 'fitneçağ'larda iftira atacağına, MHP'nin de ortağı olduğu 57. Hükümette İçişleri Bakanıyken Sayın Genel Başkanımızdan “terörle, organize suçlarla mücadele”de aldığın talimatları açıkla!'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN'DAN SADETTİN TANTAN'A CEVAP

 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sabık Bakan Tantanacı Sadettin’in MHP’nin siyaset anlayışı ve günümüzdeki tutumuyla ilgili ifadeleri, 15 Temmuz 2016’dan beri Türkiye’de yaşananlardan bihaber olduğunu gösteriyor. Arkadaş o günden beri daldığı derin gaflet uykusundan ve politik sekerattan çıkamamış anlaşılan. Allah akıl ve beka uyanıklığı versin.  Tantanacı Sadettin, milliyetçilik konusunda boş lakırdı etmekle de cehlini ele vermiş. Milliyetçiliğin MHP’nin tekelinde olmadığını çocuklar bile biliyor. Türk milliyetçiliği Türk milletinindir. HERKES=TÜRKİYE. MHP’nin inhisarında olan Ülkücülüktür, tapusu da bizzat büyük dava adamlarından miras kalmıştır. Ülkücülük, Türk milliyetçiliğinin hareketimize özgü yorumudur.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ÖZDEMİR'DEN SADETTİN TANTAN'A CEVAP

 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sadece demeçlerinin yer alması için önüne uzatılan mikrofon sahiplerinin lehine sözler söyleyerek gündemde kendisine yer bulma arayışında olan Sadettin Tantan’ın, malum kişiliğinde müfteriliğin de olduğu bugün açıkça görülmüştür. Saplandığı kirli medya bataklığı ile beraber MHP hasımlığını bildiğimiz akrabalık ilişkilerinin, bu şahsın tantanalarının gerekçelerinden olması bir yana, doğruları ifade etmeyen sorumsuzluk örneği de devlet terbiyesinden ne derecede nasiplendiğini gösteriyor! Tantanacı ukalalık yaparak ne iftiralarını, ne yalancılığını ne de aynı maksatla nereye hizmet etme telaşında olduğu gerçeğini gizleyemez. Bu anlamda da yer edinme telaşına düştüğü meşum medyada anılma çabasından öteye gidemez. 57. Hükümet döneminde bugün kendisini pazarlamak için malum çevrelerce kullanılan konularda, Sayın Genel Başkanımızın gösterdiği hassasiyet ve iradeden bahsetmemek için adeta didinen ve kaçamak davranan tantanacının karın ağrısının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye yönelen tehdit ve tehlikeler karşısında yer almayıp, kendisi üzerinden gündem oluşturmaya dönük faaliyetlerinin ortasına atılan, oltaya takılan tantanacının hakikatlerden kaçamak davrandığı her gün, yine kendisi adına hüsran olmaya devam edecektir.'' dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcıları, MHPyi hedef alan, Sadettin Tantan, tartışma büyüdü, peş peşe açıklamalar, 57 hükümet, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı