Bahçeli Şuşa'ya Yapılacak Okul Projesinden Vazgeçti
Haber Detayı
29 Mayıs 2021 - Cumartesi 19:25 Bu haber 2819 kez okundu
 
Bahçeli Şuşa'ya Yapılacak Okul Projesinden Vazgeçti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın Şuşa kentine yapmayı planladıkları okul projesinden vazgeçtiklerini açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli Şuşa'ya Yapılacak Okul Projesinden Vazgeçti

Karabağ Zaferinden sonra Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının onaylarıyla Azerbaycan'ın Şuşa kentine okul yapmayı planlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan yönetiminin MHP'nin hazırlattığı projeyi uygun görmediğini açıklaması üzerine okul projesinden vazgeçtiklerini ve toplanan bağışların taraflarına iade edileceğini açıkladı.

 

AZERBAYCAN'IN ŞUŞA KENTİ'NE OKUL YAPMAYI TAAHHÜT ETMİŞTİK

 

16 Ocak 2021 tarihinde sosyal medyadan yaptığım bir açıklamayla, Karabağ zaferinin ardından Azerbaycan’ın düşünce ve sanat hayatında mümtaz bir yeri bulunan Şuşa’ya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimiyle dokuz derslikli bir okul yapmayı taahhüt etmiştik. Bu kapsamda projemizi hazırlamış ve kamuoyuyla paylaşmıştık. Yapmayı hedeflediğimiz okula Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi ve Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli’nin adını vermeyi düşünmüştük. Söz konusu okulun temel atma günü olarak da 30 Ocak 2021’i planlamıştık.

 

AZERBAYCAN'IN PROJEYİ UYGUN GÖRMEMESİNDEN DOLAYI MHP VAZGEÇMİŞTİR

 

Ancak Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır. MHP Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçmiştir. Okul yapımına destek veren kardeşlerimizden yardım ve bağış adı altında toplanan paralar da gecikmeksizin ve aynısıyla iade edilecektir. Hassasiyeti malum olan konuyla ilgili keyfiyeti aziz milletimizin bilgi ve takdirine bilavasıta sunuyorum.

 

GENEL BAŞKAN YILDIRIM: TOPLANAN BAĞIŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ İADE EDİLECEK

 

Azerbaycan'ın Şuşa kentine yapılması planlanan okul projesinden vazgeçilmesi ve toplanan bağışların iadesiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ülkü Ocakları olarak Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin 16 Ocak 2021 tarihindeki talimatları doğrultusunda Şuşa'da yapmayı planladığımız Üzeyir Hacıbeyli Okulu için başlattığımız yardım kampanyası sona ermiştir. Toplanan yardımların tamamı, resmi yardım hesabı üzerinden toplandığı için, yardımın gönderildiği hesaplara pazartesi günü aynısıyla iade edilecektir. Yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür ederiz.'' dedi.

 

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, Azerbaycan, Şuşa kentine, yapılacak, okul projesi, vazgeçil
Yorumlar
Haber Yazılımı