MHP Genel Merkezi'nden Tüm Teşkilatlara Genelge
Haber Detayı
19 Haziran 2021 - Cumartesi 12:05 Bu haber 5860 kez okundu
 
MHP Genel Merkezi'nden Tüm Teşkilatlara Genelge
MHP Genel Merkezi, tüm İl Başkanlarına Genelge göndererek Teşkilatların ve tüm Ülkücülerin uyarılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP Genel Merkezi'nden Tüm Teşkilatlara Genelge

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıya yönelik açıklaması ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın  provokasyonlara karşı uyanık olunması konusunda İl Teşkilatlarına uyarı mesajı göndermesi üzerine; tüm MHP İl Başkanları Teşkilatlara uyarı mesajı gönderdi.

 

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

 

Toplumsal huzur ve iç barış ortamımızı sabote etmek isteyen karanlık emellerin HDP İzmir İl binasına saldırı yaparak ortaya çıktığını ve saldırganın geçmişte bozkurt işareti yapmasından dolayı MHP'nin suçlanmaya çalışıldığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye’nin karışmasını; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarının kırılarak fitne depremlerinin oluşmasını hedefleyen iç ve dış provokasyonlar devreye alınmıştır. Bu haliyle HDP’nin İzmir il binasına yapılan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir. MHP’yi sokağa çekmeye çalışanlar, kavgayla ve kaotik hadiselerle muhataplık kurmasına çabalayanlar asla başarılı olamayacak Türkiye düşmanlarıdır. Bugünkü hassas ortamda herkesin duyarlı ve düşünceli hareket etmesi özellikle temennimdir. MHP'nin şerefli mücadelesi; hukuk, demokrasi ve siyasi ilkeleriyle sınırlıdır. Bunun dışında hiçbir alan, saha ve zeminde davamızın ve dava arkadaşlarımızın anılması, bulunması, herhangi bir çatışmanın faili olması ihtimalen bile olsa söz konusu değildir. Türkiye sokakta bulunmamıştır, sokak aralarında cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir. MHP buna yeminlidir.'' demişti.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN'DAN TEŞKİLATLARA GENELGE

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıya yönelik uyarı açıklamasını hatırlatarak tüm MHP İl Başkanlıklarına uyarı mesajı gönderen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İl Başkanlarının tüm birimleri uyarması konusunda yaptığı açıklamada, ''Muhtemel tahriklere karşı illerinizdeki bütün teşkilat kademelerimizi uyaralım.'' dedi.

 

MHP ADANA İL BAŞKANI BÜNYAMİN AVCI'DAN TEŞKİLATLARA UYARI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıya yönelik açıklaması ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın İl Teşkilatlarına uyarı göndermesi üzerine, MHP İl Yönetimi, MHP İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyerine uyarı mesajı gönderen MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, yaptığı açıklamada, ''Genel Başkan Yardımcımız Sayın Semih Yalçın Bey'in İl Başkanlıklarına gönderdiği uyarı mesajına istinaden aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür. İzmir'de bölücü malum partiye yönelik kurgulanmış provokatif saldırı, Partimizi hedef alan kumpas ve tuzakların azalmayıp artacağını bir kez daha göstermiştir. Sayın Genel Başkanımızın bu konuda yapmış oldukları ilgili açıklama, gündemin takibi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle Teşkilatlarımıza randevulu veya randevusuz ziyaretlerin dış gezi dış ziyaret ve programların çok titiz şekilde yürütülmesi düzenlenmesi şüpheli şahısların Teşkilatlarımızdan uzak tutulması gerekirse güvenlik birimlerine bildirilmesi gerekmektedir. Genel Merkezimizin bildirmediği izin vermediği izin vermeyeceği bilinen gösteri yürüyüş ve benzeri eylemlere hiçbir şekilde iştirak edilmemesi tahriklere karşı dikkatli olunması böylesi hallerde mutlaka Teşkilatımızın bilgilendirilmesi basın açıklamalarının İl Başkanlağımıza önceden bildirilmek suretiyle yapılması önem arz etmektedir. Bilgilerinizi rica ederim.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, saldırıya yönelik, Genelge, Semih Yalçın, Bünyamin Avcı, MHP Adana, uyarı mesajı, provokasyon, tahrik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı