MHP Ersoy'dan Otizmde Erken Farkındalığın Önemi
Haber Detayı
01 Nisan 2022 - Cuma 11:11 Bu haber 2669 kez okundu
 
MHP Ersoy'dan Otizmde Erken Farkındalığın Önemi
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Otizm hakkında insanların doğru şekilde bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP Ersoy'dan Otizmde Erken Farkındalığın Önemi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Otizm hakkında insanların doğru şekilde bilinçlendirilmesinin ve erken farkındalığın önemine dikkat çekerek, çocukların temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diledi.

 

MHP'Lİ ERSOY'DAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ AÇIKLAMASI

 

Otizm spektrum bozukluğu erken farkedilen çocukların, sosyal becerilerini iyileştirmek için özel eğitim ve psikoterapi uygulamalarına ihtiyaç olduğunu belirten MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Otizm hakkında insanların doğru şekilde bilinçlendirilmesi, otizmli bireyin sadece kendi ailesinin değil, tüm herkesin otizmi tanıması ve öğrenmesi önem arz etmektedir. Uzun yıllardır kullanılan 'otizm' terimi son yıllarda yerini 'otizm spektrum bozukluğu' terimine bırakmıştır. Otizm spektrum bozukluğu doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizm için tıbbi bir test veya tedavi yoktur ancak çalışmalar, erken farkındalığın, otizm spektrum bozukluğu olan kişilerde küçük yaşlarda öğrenme, iletişim ve sosyal becerilerde iyileşmeler olduğunu göstermektedir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diler, saygılar sunarım.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, Otizm hakkında, insanların, doğru şekilde, bilinçlenmesi, erken farkında, sosyal beceri, kazandırma, özel eğitim, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı