MHP'den Muhaliflerin Önerisini Yerle Bir Eden Açıklama
Haber Detayı
08 Eylül 2021 - Çarşamba 13:50 Bu haber 2388 kez okundu
 
MHP'den Muhaliflerin Önerisini Yerle Bir Eden Açıklama
MHP'den, muhalefet partilerinin seçim vaadi olarak sunduğu ve öve öve bitiremedikleri öneriyi yerle bir eden bir açıklama yapıldı.
MHP Haberi
MHP'den Muhaliflerin Önerisini Yerle Bir Eden Açıklama

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'ye kazandırdığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı olan muhalefet partilerinin, iktidara geldiklerinde geçmeyi düşündükleri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni yerle bir eden açıklamalarda bulunan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Parlamenter Sistem ile yönetilen Bulgaristan'da iki kez seçim yapıldığı halde hala Hükümet kuracak bir netice alınamadığını belirterek, Türkiye'deki muhalefet partilerine göndermelerde bulundu.

 

MUHALEFETİN ÖVDÜĞÜ PARLAMENTER SİSTEM BULGARİSTAN'DA ÇÖKTÜ

 

Yapılacak bir genel seçimde TBMM'de Anayasa'yı değiştirecek ya da konuyu referanduma götürecek bir çoğunluğa ulaşılmasının mümkün olmadığı halde, muhalefet partilerinin ısrarla Anayasa'yı değiştirip Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçeceklerini seçim vaadi olarak sunması, siyasi çevrelerce sürekli olarak tartışılan bir konu olarak gündemini koruyor. Muhalefet partilerinin överek sunduğu Parlamenter Sistem ile Türkiye yönetilirken Hükümetlerin ortalama ömrü 1 yıl üç ay sürüyordu. Günümüzde ise Parlamenter Sistem ile yönetilen Bulgaristan'da iki kez seçim yapıldığı halde hala Hükümet kuracak bir netice alınamadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye'deki muhalefet partilerine göndermelerde bulundu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MUHALEFET PARTİLERİNE GÖNDERME

 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçeceklerini seçim vaadi olarak sunan muhalefet partilerine göndermelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bulgaristan’da Türklerin oy verdiği HÖH, 1) Nisan 2021’de yapılan seçimlerde oyların 10.51’ini alarak 30 vekil aldı. 2) Temmuz 2021 Seçimlerinde 10.71 oranla 29 vekil çıkardı. 3) Yenilenecek 3. seçim Kasım 2021 yapılacak. Bir yıl içinde üç seçim. Hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kaldığı Bulgaristan'da, bir yıl içinde üçüncü kez genel seçime gidilecek. İşte size Parlamenter sistemin uygulamalı üstünlüğü..!'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, muhalifler, seçim, yönetim, Anayasa değişikliği, referandum, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı