Mevlana Vakfı'ndan MHP ve Ülkü Ocakları Açıklaması
Haber Detayı
22 Eylül 2021 - Çarşamba 09:44 Bu haber 2244 kez okundu
 
Mevlana Vakfı'ndan MHP ve Ülkü Ocakları Açıklaması
Uluslararası Mevlana Vakfı, Devlet Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocakları hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Mevlana Vakfı'ndan MHP ve Ülkü Ocakları Açıklaması

Konya'da çıplak semazen gösterisi düzenleyenlere karşı en sert tepkiyi göstererek Mevlevi kültürüne sahip çıkan Devlet Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocakları'na teşekkür eden Uluslararası Mevlana Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektupta, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik katkı ve başarılarının manevi büyüklerinin himmetiyle devamını dilediklerini açıkladı.

 

ASLINDA NE OLDU? 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya'da çıplak semazen gösterisi düzenleyenlere karşı en sert tepkiyi göstermişti. Konya Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Kasım Akta ise Mevlana'ya hakaret eden Yeniçağ Gazetesi Yazarı Selcan Taşçı Hamşioğlu’nun yazısını yayınlayan Yeniçağ Gazetesi'ni İyi Parti Konya İl Teşkilatı önünde yakma eylemi düzenleyerek, aynı zamanda muhalif gazeteleri, yazarları ve Konyalı olduğu halde Mevlana'ya hakarete sessiz kalan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu protesto etmişti. Protesto eyleminden sonra Mevlana Türbesi önünde toplanan Başkan Akta ve beraberindeki Ülkücüler, gelişmeleri kınayıcı basın açıklaması yapmıştı. 

 

Konya Ülkü Ocakları'nın Mevlana'ya hakaret edilmesi olayında muhaliflerin tutumuna yönelik İyi Parti Konya İl Başkanlığı önünde düzenledikleri protesto eylemi hakkında açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Konya Ülkü Ocakları'nın Türk-İslam kültürünün önemli değeri Hz. Mevlana'ya yapılan saldırılara karşı Zillet İttifakı ortaklarından olan CHP’ye, İP’e, Serok Ahmet’e ve satılık kalemleri Yeniçağ’a gereken tepkiyi gösterdiğini belirterek, şuursuzluklar karşısında durmaya devam edeceklerini söylemişti.

 

MEVLANA VAKFI'NDAN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE MEKTUP

 

Uluslararası Mevlana Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Hemdem Çelebi'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektupta, ''Bu topraklardaki bin yıllık tarihimizin manevi büyüğü, mutasavvıf, mütefekkir Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye ve Türk-İslam sentezinin başat nişanelerinden olan Mevlevi kültürüne yönelik asılsız, saygısız ve köksüzlüğün batağındaki ifadelere karşı gösterdiğiniz hassasiyet ve direnç için kıymetli şahsınıza, Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve Ülkü Ocakları mensuplarına Çelebi Ailesi ve Uluslararası Mevlana Vakfı olarak teşekkür eder kalbi şükranlarımızı sunarız. Türkiye Cumhuriyeti'ne yapmakta olduğunuz değerli katkıların ve başarılarınızın, manevi büyüklerimizin himmetiyle devamını dileriz." denildi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM'DAN MEKTUP AÇIKLAMASI

 

Uluslararası Mevlana Vakfı'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektupla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ''Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'e, Hz. Mevlâna ve Mevlevî kültürüne gösterdiği hassasiyet sebebiyle, Uluslararası Mevlana Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı F. Hemdem Çelebi Bey teşekkürlerini iletmiştir. Cenab-ı Allah, Türk-İslam davamızın üzerinden Bilge Liderimizi eksik etmesin.'' dedi.

 

 

Resim

 

MEVLEVİ KÜLTÜRÜNE SAYGISIZLIK EDİLEN GÖSTERİ

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Uluslararası Mevlana Vakfı, Devlet Bahçeli, MHP, Ülkü Ocakları, teşekkür
Yorumlar
Haber Yazılımı