İzmir Depreminden Sonra Yüzlerce Artçı Deprem Korkuttu
Haber Detayı
31 Ekim 2020 - Cumartesi 10:53 Bu haber 4834 kez okundu
 
İzmir Depreminden Sonra Yüzlerce Artçı Deprem Korkuttu
İzmir depreminden sonra meydana gelen yüzlerce artçı deprem halkın tedirgin olmasına neden oldu.
GÜNDEM Haberi
İzmir Depreminden Sonra Yüzlerce Artçı Deprem Korkuttu

İzmir ve çevre illerini etkileyen 30 Ekim 2020 saat 14:51’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremden sonra, Ege Denizi ve çevresinde, İzmir, Sisam Adası, Kuşadası Körfezi, Aydın Söke merkezli meydana gelen şiddeti 5,2'ye kadar çıkabilen yüzlerce artçı deprem halk arasında korku ve paniğe yol açtı. 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 831 kişinin yaralandığı depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

EGE DENİZİ VE ÇEVRESİNDE YÜZLERCE ARTÇI DEPREM

 

KRDAE Müdürü ve Yerbilimci Haluk Özener, artçı depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bugün, 30 Ekim 2020 saat 14:51’de Ege Denizi’nde Sisam adasının kuzeyi ile Doğanbey arasında aletsel büyüklüğü Mw=6.9 olan çok  şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Depremin derinliği yaklaşık 12 km'dir. Saat 23:00'e kadar en büyüğü 5.2 olan toplam 157 artçı sarsıntı olmuştur.'' dedi.

 

5,9 ŞİDDETİNE KADAR ÇIKABİLECEK ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK

 

Kandilli Rasathanesi ve DAE bölgesel Deprem-Tsunami  İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''30 Ekim 2020 tarihinde Ege Denizi’nde Sisam adasının kuzeyi ile Doğanbey-İzmir açıkları arasında (37.9020 Kuzey, 26.7942 Doğu) yerel saat ile 14:51’de aletsel büyüklüğü Ml=6.6 (Mw=6.9) olan çok şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 12 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem İzmir ili ve ilçeleri başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgeleri dahil geniş bir alanda hissedilmiştir. Artçı depremler özellikle ana şoku takip eden zaman dilimi içerisinde yoğunlukla devam edecektir. Artçı depremlerin M=5.8-5.9 büyüklüğüne kadar çıkabileceği ve hasarlı binalarda hasarın armasına ve yıkımlara neden olabileceği göz ardı edilmemelidir. Dolayısı ile artçı depremler zaman içerinde sıklıkları ve büyüklükleri azalarak devam edecektir.'' denildi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İzmir depremi, artçı deprem korkuttu, Ege denizi deprem, halk tedirgin, İzmi
Yorumlar
Haber Yazılımı