Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Atandı
Haber Detayı
02 Aralık 2021 - Perşembe 09:37 Bu haber 2418 kez okundu
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Atandı
Görevinden ayrılmak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın talebi kabul edildi.
GÜNDEM Haberi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Atandı

Görevinden ayrılmak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın talebini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Lütfü Elvan'ın yerine, Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'yi atadı.

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA NUREDDİN NEBATİ ATANDI

 

Bir süredir görevinden ayrılmak isteği bilinen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın talebini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Lütfü Elvan'ın yerine, Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'yi atadı. Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapılan atama kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA ATANAN NUREDDİN NEBATİ'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nureddin Nebati, göreve atanmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah.'' dedi.

 

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktorasını yaptıktan sonra bir süre değişik üniversitelerde ders verdi. Bir süre özel sektörde tekstil işleriyle meşgul olan Nureddin Nebati, bir çok oda, cemiyet ve vakıflarda yöneticilik yaptıktan sonra Ak Parti'de siyasete atılarak, Mali ve İdari İşler Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. Üç dönem Ak Parti Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Nureddin Nebati, son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

Resim

 

Bir bir veya daha fazla kişi görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hazine ve Maliye Bakanlığı, görevine atanan, Nureddin Nebati, Bakan Yardımcısı, öz geçmişi, yeni atama, görev değişikliği, Maliye, Hazine
Yorumlar
Haber Yazılımı