Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Atandı
Haber Detayı
10 Kasım 2020 - Salı 10:02 Bu haber 6075 kez okundu
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Atandı
Görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı.
GÜNDEM Haberi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı.

 

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI

 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, ''Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır." denildi.

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA ATANAN LÜTFİ ELVAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

 

1962'de Karaman'ın Ermenek ilçesi'nde doğan Lütfi Elvan, İTÜ Maden Fakültesi mezunudur. Fakülte'den sonra İngiltere ve ABD'de yüksek lisans yaptı. Kamu kuruluşlarında, uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevinde bulunan Lütfi Elvan Avrupa Birliği ile ilgili organizasyonlarda Başkan ve üyeliklerde bulundu. Dört dönem Ak Parti'den Milletvekili seçilen Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. En son Ak Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütürken Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hazine ve Maliye Bakanı, Lütfi Elvan, ataması yapıldı, göreve atandı, Yeni Maliye Bakanı, Yeni Hazine Bakanı, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı