Erdoğan ve Bahçeli Rest Çekince Büyükelçiler Çarketti
Haber Detayı
25 Ekim 2021 - Pazartesi 19:27 Bu haber 5028 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli Rest Çekince Büyükelçiler Çarketti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin rest çekmesinden sonra, bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi çark edip hatalarını düzeltici açıklamalarda bulundular.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve Bahçeli Rest Çekince Büyükelçiler Çarketti

Türkiye'ye baskı uygulamaya kalkışarak Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Büyükelçi'nin istenmeyen adam ilan edilerek ülkelerine gönderilmesini istemesi üzerine resmen çarkederek, hatalarını düzeltici açıklamalarda bulundular.

 

ABD VE BİLDİRİYE ORTAK OLAN ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİ RESMEN GERİ ADIM ATTI

 

Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi'den birisi olan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." açıklamasında bulundu. Bildiri yayınlayan diğer Büyükelçilikler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamayı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, resmen geri adım attıklarını göstermiş oldular.

 

SOLAK MEDYA ÇARKEDEN BÜYÜKELÇİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

 

Türkiye'deki muhalif siyasetçiler ve medya mensuplarının, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi'ye resmen destek verdikleri biliniyordu. 10 Büyükelçi çarkedip hatalarını düzeltici açıklamalarda bulunması üzerine muhalif kesim neye uğradığını şaşırdı. Solak medyanın temsilcilerinden Halk TV sunucusu Şirin Payzın, çarkeden Büyükelçilere tepki gösterdiği açıklamasında, ''Madem yaptığının arkasında durmayacaksın cezaevindeki bir mağdur üzerinden ne diye diplomasi oyunu oynarsın.. ABD ve AB ülkeleri Kavala’yı malzeme edip , beceriksiz işlerle iktidarın sorumsuz politikalarına su taşıyorlar.'' dedi.

 

10 BÜYÜKELÇİ'NİN ÇARKEDİŞİYLE İLGİLİ MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Türkiye'ye baskı uygulamaya kalkışarak Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin rest çekmesinden sonra geri adım atması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hem kendilerini sömürge valisi görüp Viyana 41 ihlalinde bulunan söz konusu büyükelçiler hem de elçiye zeval olmaz uyarısında bulunan milli ezikler geç de olsa görüp kabul ettiler ki; Türkiye Cumhuriyeti hür ve egemen bir devlettir ve milletinin yegane özelliği de bağımsızlıktır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli, rest çekince, 10 Büyük elçi, resmen geri adım attı, MHP, açıklama, Türkiye, Ak Parti, dış politika
Yorumlar
Haber Yazılımı