DSP 2023 Seçimi Öncesinde İttifak Kararını Açıkladı
Haber Detayı
09 Mart 2023 - Perşembe 12:28 Bu haber 3727 kez okundu
 
DSP 2023 Seçimi Öncesinde İttifak Kararını Açıkladı
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin hangi ittifakın adayını kesinlikle desteklemeyecekleri konusunda net açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
DSP 2023 Seçimi Öncesinde İttifak Kararını Açıkladı

2023 seçimlerine az bir zaman kala siyasi partilerin hangi ittifakı destekleyeceği netleşmeye başlarken hangi ittifakta yer alıp almayacağına yönelik açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Milliyetçiliği ve vatanseverliği ön planda tutan DSP'nin, Türkiye'nin bekasına yönelik ilkesel ve ideolojik sorunlar yaşadıkları Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayına kesinlikle oy vermeyeceklerini söyledi.

 

2023 SEÇİMLERİNE AZ KALA İTTİFAKLARDAKİ GENİŞLEME SÜRECİ

 

Ak Parti ve MHP'nin 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra oluşturduğu Cumhur İttifakı'na BBP'nin de baştan bu yana destek verdiği biliniyor. Geçen günlerde, Güneydoğu'da etkin olan Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'na destek açıklamaları olmuştu.

 

2023 seçimlerine az bir zaman kala siyasi kartların yeniden karıldığı bir ortamda; 6'lı muhalif ittifakta masayı devirme ve geri ayağa kaldırmaları yaşandı ve aynı zamanda CHP'nin HDP ve diğer sol partilere teklif götürmesi konuşulurken, Cumhur İttifakı'na destek verecek siyasi partilerde de hareketlenmeler olmaya başladı. Siyasi kulislerde Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi ile Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'nin Cumhur İttifakı'na destek vereceği konuşulmaya başlandı.

 

ERDOĞAN, BAHÇELİ VE DESTİCİ İLE İTTİFAKLARI MI ELE ALDI?

 

Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ülkenin esas gündemi olan deprem felaketine yönelik yapılması gerekenler konusunda istişarelerde bulunduktan sonra şu ana kadar ittifak dışında kalan siyasi partilerin hangi tarafa destek verecekleri konusunu da konuştukları dillendirilmeye başlandı. Nihayetinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Lideri Bahçeli'den sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmesi, siyasi kulislerde 3 siyasi parti dışındaki partilerin durumunun ele alındığı şeklinde yorumlandı.

 

DSP'DEN HANGİ İTTİFAKTA YER ALMAYACAKLARINA YÖNELİK NET AÇIKLAMA

 

TVNET'te Cüneyt Özdemir'in ''Muhalif ittifakın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek misiniz?'' sorusuna cevap verirken Altılı Masa ile ilkesel ve ideolojik sorunlarının olduğunu açıkça ifade eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ''DSP'nin ilkeleriyle uyum sağlamayan bir yapıdan bahsediyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Bülent Ecevit halkçı, milliyetçi, vatansever, solcu, dürüst bir lider olarak tanınır. Ecevit ne söylediyse onun aynısını her şeye rağmen ortaya koymuş ve yaşatmış bir liderdir. Atatürkçülükten ve vatanın birliğinden bütünlüğünden ödün vermemiştir. Ekonomik sıkıntılar el birliğiyle aşılır. Türkiye güçlü bir ülkedir bunlar aşılır. Ancak bu ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak bazı girişimler varsa DSP o çalışmaların bırakın içinde olmayı kenarında dahi olmaz. Şu ana kadar partimize herhangi bir ittifak teklifi gelmedi." dedi.

 

SEÇİMLERİN 2. TURA KALMASI HALİNDE DSP, CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEK

 

Altılı muhalif ittifakta yer almayacaklarını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kesinlikle desteklemeyeceklerini açıkça ifade eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın kararını değerlendiren siyasi gözlemciler, Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbaşa kaldığı seçimlerin 2. turunda DSP'nin Cumhur İttifakı'ndan yana tavır alacağını öngördüler.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSP Genel Başkanı, Önder Aksakal, partisinin, hangi ittifakın adayını, kesinlikle desteklemeyecek, net açıklama, ittifak kararı, siyaset, 2023 seçimi
Yorumlar
Haber Yazılımı