DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Adana'ya Hizmet Müjdesi
Haber Detayı
23 Nisan 2021 - Cuma 20:25 Bu haber 4784 kez okundu
 
DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Adana'ya Hizmet Müjdesi
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ'nin Adana'ya yapacağı hizmetlerle ilgili bir müjdesini daha açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Adana'ya Hizmet Müjdesi

Adana'da meydana gelen taşkın suları önleme ve ıslah çalışmalarına önem veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işinin ihale sürecinin tamamlandığını ve işin yapım sözleşmesini imzaladıklarını açıkladı.

 

SANAYİ SİTESİLERİNİ TAŞKINLARDAN KORUYACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Adana’ya yaptığı yatırımlarla Adana ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Adana ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Adana ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye ve vatandaşlarımızı olası taşkın zararlarından korumaya devam ediyoruz.

 

İHALE SÜRECİ TAMAMLANAN PROJENİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

 

Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işinin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ''Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işinin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanması ile Adana İli, Seyhan İlçesi, Kıyı Boyundan başlayarak, Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesi arasından geçen Kamışlı (TD-8 Drenaj Kanalı) Deresi’nin taşkın önleme ve ıslah çalışmalarının yapılması sağlanacaktır. Projenin Adana ilimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

PROJENİN TAMAMLANMASIYLA İŞYERLERİ VE YERLEŞİM ALANLARI TAŞKINDAN KORUNACAK

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ''Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işi kapsamında TD-8 Drenaj Kanalında 720 metre uzunluğunda beton ağırlık duvar ile 1 adet yaya köprüsü yapılacaktır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde bulunan işyerleri ve yerleşim yerlerinin olası taşkınlardan korunması amaçlanmaktadır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ Genel Müdürü, Kaya Yıldız, DSİ, Adanaya hizmet, yapılacak hizmet, sözleşmesi imzalandı, taşkın suları önleme, tarım arazileri, işyerleri, yerleşim alanları
Yorumlar
Haber Yazılımı