DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Yedigöze İmamoğlu Açıklaması
Haber Detayı
28 Mart 2021 - Pazar 12:15 Bu haber 7226 kez okundu
 
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Yedigöze İmamoğlu Açıklaması
DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü, Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Yedigöze İmamoğlu Açıklaması

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ve DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta'nın bir an önce tamamlanması için olağanüstü çaba gösterdiği Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi hakkında açıklamalarda bulunan DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü, en büyük hat kapama yapısı imalatının tamamlanması ve ekipman sözleşmelerinin imzalanmasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

DSİ ADANA'YI YERİN ALTINDAN ÇELİK AĞLARLA ÖRÜYOR 

 

Arazilere bir an önce su verilebilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi'nde tamamlanan bölümler hakkında DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Tüm aşamaları ile tamamlandığında Adana ilinde İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde toplam 1 milyon 66 bin 800 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak olan İmamoğlu Sulamaları'da hat kapama yapısı imalatları devam ederken önemli bir aşama olan en büyük hat kapama yapısı imalatı tamamlandı. 26 günde 265 bin ton çelik kullanılarak yapılan imalatlar neticesinde 320 bin dekar gibi devasa bir arazi sulamaya açılabilecektir. Projenin tüm aşamaları ile tamamlanması ile yıllık 1 milyar 600 milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.'' denildi.

 

283 BİN 410 DEKAR ARAZİYE SULAMA SUYU SAĞLAYACAK PROJELERİN EKİPMAN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI 

 

İnşası devam eden Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi'nin ekipman sözleşmelerinin imzalanmasıyla ilgili DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İmamoğlu Sulaması 4. Kısım Hidromekanik Ekipman Temini 3. Ünite ve DSİ 6. Bölge Gölet ve Yerüstü Sulamaları Malzeme Alımı (Hidromekanik Ekipman) Sözleşmesi, Bölge Müdürümüz Mehmet Akif Balta ve ilgili firma yetkilileri tarafından imzalandı. İmzalanan Sözleşmeler ile toplamda 21 bin 490 dekar araziye sulama suyu sağlayacak olan Adana Kozan Meletmez Göleti, Hatay Erzin Başlamış Regülatörü, Hatay Merkez Tanışma Göleti, Mersin Erdemli Güzeloluk Göleti, Mersin Toroslar Güzelyayla Göleti olmak üzere beş farklı gölet ve regülatörün malzemeleri temin edilecek olup bu sözleşmenin bedeli 3 Milyon 141 Bin TL'dir. Ayrıca, 7 Milyon 641 Bin 856 TL değerindeki Sözleşme ile de 261 bin 920 dekar araziye sulama suyu sağlayacak olan İmamoğlu Sulaması 4. Kısım işinin bir kısım hidromekanik malzeme alımı gerçekleştirilecektir.'' denildi.

 

Resim

 

Resim

 


  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ 6 Bölge Müdürlüğü, DSİ Adana, Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi, İmamoğlu sulaması, tamamlanan bölümler, sözleşme imzalandı, Mehmet Akif Balta, DSİ
Yorumlar
Haber Yazılımı