MHP'li Avcı'dan Küresel Dayatmalara Karşı Öneriler
Haber Detayı
25 Mart 2021 - Perşembe 00:51 Bu haber 6470 kez okundu
 
MHP'li Avcı'dan Küresel Dayatmalara Karşı Öneriler
MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Tek Dişi Kalmış Canavarın dayatmaları yerine milli kültür ve inanç sistemine yönelinmesi gerektiğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Avcı'dan Küresel Dayatmalara Karşı Öneriler

Batılı ülkelerin aileyi yıkma ve eşcinsel sapkınları meşrulaştırma hedefi gereği diğer ülkelere dayattığı sonradan anlaşılan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, kadını ve aileyi korumaya faydası olmayan İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükte olduğu dönemde şiddetin daha da arttığını belirterek, iptal kararının Türk milletinin beklediği yerinde ve haklı bir karar olduğunu söyledi.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE RAĞMEN CİNAYET VE ŞİDDET ARTTI

 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle iptal edilen, 2011’de imzalanan, 2014’te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin, kadın ve aileyi hedef alan şiddeti önlemediğinin yaşanarak öğrenilmesine rağmen Sözleşmenin savunulmasının anlamsız olduğunu belirten MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''İstatistiklere göre cinayet, şiddet azalmamış, aksine daha da artmış; Sözleşmenin imzalandığı 2011’de 121 olan cinayet ve şüpheli ölüm sayısı 2019’de 474’e ulaşmıştır. Her olayın ardından istatistik yayınlayıp ‘Kadınlara şiddet son bulsun’ diyerek sokağa çıkanların, her gün Devletimizi hedef yapanların, iptal kararından sonra bu sefer ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ kampanyası açmaları çok manidar.'' dedi.

 

İPTAL KARARINA TEPKİLERİ İYİ NİYETLİ BULMUYORUZ

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Bu sözleşmede ısrar eden Batı zihniyeti; ne büyük tezattır ki çocuk yaştaki kızları, erkekleri dağa kaldırıp kirleten, şiddetin her türlüsünde ve terör eylemlerinde kullanan pkk’ya destek açıktan vermekte, yine kadın, çocuk demeden mültecilere şiddet uygulayan, parasını, mallarını zorla gasp ederek, ellerini kelepçeleyip denize atan barbar Yunan yönetimine sahip çıkmaktadır. Batı ile aynı düşünen ülkemizdeki muhalefetin ve yandaş örgütlerin; toplumsal cinnetin önünü açan, töremizi, inancımızı tehdit eden ve milli beka sorunu haline geldiği tecrübeyle anlaşılan İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşı çıkmalarını iyi niyetli bulmuyoruz.'' dedi.

 

BAHÇELİ’NİN SORUNA ÇOK YÖNLÜ, BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMI…

 

Şiddetin önlenmesi konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlatan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, bu konuda daha önce farklı tarihlerde önemli mesajlar vermiştir. ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun eksiksiz ve tam olarak uygulanması lazım’, ‘Yalnızca kanuni tedbirlerle değil, ahlaki, manevi, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik önlem ve önerileri de devreye almak şart.’, ‘Hadımsa hadım, idamsa idam, gereği neyse yapılmalıdır’ şeklindeki açıklamaları, meseleye çok yönlü bütüncül bir yaklaşımı ve aynı zamanda köklü çözüm iradesini yansıtmaktadır.'' dedi.

 

SAKLI DEĞERLERİMİZİ YENİDEN KEŞFETMELİYİZ

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Özetle; sadece kadına değil, çocuğa ve tüm canlılara şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadını, çocuğu; canlıları korumak için İstanbul Sözleşmesi’ne gerek yoktur. Sayın Genel Başkanımızın işaret ettiği milli ve manevi değerleri önceliğine alan eğitim sistemi ile diğer sahalardaki uygulamaların gözden geçirilmesi ihtiyacı görülüyor. İnsanımıza Allah’a kulluk bilincini, yaratılış gayesini, sevgiyi, merhameti, ailenin önemini anlatmak lazımdır. Bir çiçeği koparmaya, suyu kirletmeye, karıncaya basmaya izin vermeyen bir kültürün ve inancın sahibi olan aziz milletimiz, ‘Tek dişi kalmış canavar’ın ısrar ettiği sözleşmeye değil, milli kültürümüzde ve inanç sistemimizde saklı değerlerimizi yeniden keşfetmeye muhtaçtır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana İl Başkanı, Bünyamin Avcı, Tek Dişi Kalmış Canavar, dayatmaları yerine, milli kültür, keşfedilmesi gerekir, İstanbul sözleşmesi, karşı teklif, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı