Diyanet'ten Cemaatle Namaza Ara Verme Kararı
Haber Detayı
16 Mart 2020 - Pazartesi 16:56 Bu haber 2304 kez okundu
 
Diyanet'ten Cemaatle Namaza Ara Verme Kararı
GÜNDEM Haberi
Diyanet'ten Cemaatle Namaza Ara Verme Kararı

Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm dünyaya yayılan coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle namaz kılınması konusundaki kararını açıkladı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında coronavirüs tehdidinin ortadan kalkmasına kadar cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğini açıkladı.

 

ÜLKEMİZDE VAKA SAYISI ARTINCA TEDBİR AMAÇLI CEMAATLE NAMAZA ARA VERDİK

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerde cemaatle namaz kılınmasına ar verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Yeni tip coronavirüs bulunduğu ortam insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak, çok kısa bir zamanda salgın haline gelmediktedir. İlk buluştuğu andan itibaren fark edilemediği için tehlike oluşturmaktadır. Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlaması ile birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Camii ve mescitlerde cemaat ile kılınması durumunda riskin artacağı anlaşılmaktadır. Bu nedenle namazların evlerde kılınmasına dair varlık da bilinmektedir. Cuma namazı başta olmak üzere camii ve mescitlerde namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma yerine öğle namazı yeterlidir.'' dedi.

 

CAMİ GÖREVLİLERİ GEREKEN TEDBİRLERİ ALACAK

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ''Umreciler arasından bir kişinin virüsü taşıdığının ortaya çıkmasından sonra devletimiz karantina kararı vermiştir. 390 civarında umrecinin Suudi Arabistan'dan bugün Türkiye'ye intikal edeceği biliyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuyu takip etmektedir. Vatandaşlar Cuma Namazını camide kılmak isterse, camilerin görevlileri gerekli tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Bir müslüman kardeşimiz camiinin yakınında ise ferdi olarak tek başına namaz kılabilir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyanet'ten, Cemaatle, Namaza, Ara, Verme, Kararı, , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı