Devlet Bahçeli: Hedefimiz Kızılelma Ülkümüz Turan
Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 19:01 Bu haber 10397 kez okundu
 
Devlet Bahçeli: Hedefimiz Kızılelma Ülkümüz Turan
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında işaret ettiği 2023 yılına ilişkin Türk asrı, Türk Birliği ve Lider Ülke hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Devlet Bahçeli: Hedefimiz Kızılelma Ülkümüz Turan

Milliyetçi Ülkücü Hareket'in Turan Ülküsüne yönelik 1992 yılında yaptığı konuşmada, 21. asrın Türk asrı olması, Türk Birliği'nin kurulması ve 2023 lider ülkeTürkiye hedefini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hedeflediği zamanın iki yıl öncesinde Türk Konseyi'nin Türk Devletleri Teşkilatı olarak isimlendirilmesi kararı hakkında yaptığı değerlendirmelerde, onlarca yıldır seslendirdikleri Turan Ülküsünün sadece bir hayal olmadığının görüldüğünü söyledi.

 

TURAN ÜLKÜMÜZÜN SADECE BİR HAYAL OLMADIĞINI YILLARCA DİLE GETİRDİK

 

Biz onlarca yıldır Turan ülkümüzü seslendirdik. Bunun bir hayal olmadığını ısrarla, inançla gündeme taşıdık. Büyük fikir dehamız Merhum Ziya Gökalp’in dediği gibi; Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan, Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. Türklük kan ve ırk meselesi değil, bir kültür, bir tarih, bir şuur, bir duruş, bir duyuş, bunlardan mülhem birlikte yaşama mevzudur. Türk dedik, ırkçısın dediler. Türk dedik, faşist çamuruyla karşılık verdiler. Halbuki, ırkçılık bizim mazimizin hiçbir döneminde görülmedi, yaşanmadı. Polonya-Belarus sınırında vahim şartlarda bekleyen sığınmacılara “bırakın donarak ölsünler” diyen zorba ve zelil zihniyet ırkçılığın kitabını yazdı. Irkçılık 17’inci-18’inci yüzyıl Aydınlanma dönemi keşfiydi. Avrupalı filozoflar ilk kez 18’inci yüzyılla beraber insanları ırklara göre ayırmaya başlamışlardı. İnsanların deri rengine ve kan niteliğine bakarak tasnif edilmesi korkunç çatışmalara, kamplaşmalara, insani felaketlere kapı aralamıştı. Batı asırlar boyunca çelişkiler içinde bocalamıştı. “Bütün insanlar eşit yaratılmıştır” ifadesinin Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi’nde yer almasını sağlayan Thomas Jefferson’un onlarca kölesi bulunuyordu.

 

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI İLE SÖNMEYECEK BİR MEŞALE YAKILDI

 

Bugün Türk coğrafyası uyanmaktadır. Türkistan ruhu dirilmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki samimi gayret ve mücadelesi her türlü takdir ve tebrikin üstündedir. Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da “Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler” temasıyla toplanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği bu toplantıya; Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Macaristan Başbakanı katılmışlardır. Bu toplantıda “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi”nin adı “Türk Devletleri Teşkilatı” olarak değiştirilmiş ve sönmeyecek bir meşale yakılmıştır. Rüyaların gerçeğe dönüşmesi için güçlü adımlar atılmıştır. 12 Kasım Zirvesi’ne katılan bütün cumhurbaşkanlarımıza bu vesileyle müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum. Merhum Cemil Meriç’in söylediği gibi, ışık doğudan gelmeye, dalga dalga yayılmaya başlamıştır. İstanbul Zirvesi bu kapsamda bir milat olmuştur.

 

TÜRK DÜNYASI 2040 VİZYONU

 

Türk Dünyası 2040 Vizyonu ise Türk devletlerinin ortak çıkarlarının bulunduğu muhtelif alanlarda geleceğe dönük işbirliğine rehberlik edecek stratejik bir belge olarak kabul edilmiştir. 15 Kasım 2021’de kuruluşunun 38’inci yıl dönümünü kutladığımız KKTC’nin önümüzdeki yıl yapılacak zirveye davet edilmesi tam isabet kaydeden bir karar olmuştur. Türk Dünyası 2040 Vizyonu, üye devletlerin, halklarının ihtiyaç ve isteklerine hizmet etmek için idari kapasitelerini daha da geliştirmeleri adına bireysel ve ortak eylemi yönlendirecektir. Dört ana ilkeye dayanan vizyon, her üye devleti halihazırda mevcut uluslararası taahhütlerine halel getirmeksizin, milli temelde ve bir grup olarak daha güçlü kılmayı vaat eden stratejik bir yaklaşım sağlamaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı’nın inşa etmeyi amaçladığı işbirliği, gelişme ve dayanışma alanı, kardeşlik bağıyla kurulan karşılıklı çıkarlar, güven ve saygıya dayanmayı hedeflemektedir. Daha geniş hedefleri göz önüne alındığında, diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla olumlu etkileşimin bu Teşkilat için kilit bir eylem planı olacağı anlaşılmaktadır.

 

HEDEFİMİZ KIZILELMA, ÜLKÜMÜZ TURAN'DIR

 

MHP Türk Devletleri Teşkilatı’nı bütün yüreğiyle desteklemektedir. Türk dünyası ekseninde yeşeren ümitlerin her alana yayılmasını, kutlu bir dilek gibi milli vicdanda mahfuz tutulan Türk birliğinin bu yüzyıl içinde gerçekleşmesini bütün hissiyatımla diliyorum. Dilde birlik diyoruz, fikirde birlik diyoruz, işte birlik diyoruz, maya tutarsa irade de birlik kararındayız. Birlikte hayır, ayrılıkta hüzün vardır. Bir olursak gelecek nesillerimiz tıpkı ahfadımız gibi hür doğar, hürriyet içinde yaşar. Türk’ü Türk’ten ayıracak ne bir sınır, ne bir engel, ne bir duvar, ne de bir bariyer tanımadık, tanımıyoruz, tanımayacağız. Hedefimiz Kızılelma’dır, ülkümüz Turan’dır, yeminimiz istiklaldir, gayemiz insanlığın çehresini, coğrafyaların kaderini, medeniyetlerin ana yatağını huzur, istikrar, demokrasi, insana saygı, adil paylaşım, adaletli muameleyle değiştirmektir.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, 1992 yılında, işaret ettiği, 2023 yılı hedefi, iki yıl kala, gerçekleşti, Hedef Kızılelma, Turan Ülküsü, Türk Devletleri Teşkilatı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı