Bahçeli'den EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret
Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 20:00 Bu haber 2903 kez okundu
 
Bahçeli'den EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, EYT sorununun giderilmesi, 3600 ek göstergenin verilmesi ve asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret

24 Haziran Seçimlerine yönelik hazırladıkları Seçim Beyannamesinde vaat ettikleri her şeyin arkasında olduğunu açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılan (ETY) sorununun giderilmesi ve memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi hakkında gerekenin yapılacağını belirterek, asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi konusunda yapılan çalışmalara da destek olduklarını söyledi.

 

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE SORUNU ÇÖZÜLECEKTİR

 

Biz verdiğimiz sözleri unutmadık, çünkü biz MHP'yiz. Hiçbir vatandaşımızın hayalleriyle oynamayı aklımızdan geçirmedik. 24 Haziran Seçimlerine giderken hazırlamış olduğumuz Beyannamemizde neyi vaat etmişsek arkasındayız. Mesela, “Emeklilikte Yaşa Takılan” kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır. Diğer yandan polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz, her çalışmanın içinde olacağız.

 

ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ZAM YAPILARAK ASGARİ ÜCRET BELİRLENMELİ

 

Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir. Asgari ücret tanımı itibariyle, “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek” ücrettir. Şu kış kıyamette insanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin sorumluluğu altındadır. Aralık ayının ilk haftası toplanacak olan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu”nun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi çağrısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi saygılarımla selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi içtenlikle temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun diyorum.


Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, EYT, sorununun giderilmesi, 3600 ek gösterge, sözümün, arkasındayım, asgari ücret, işçiler, memurlar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı