Bahçeli'den Cumhur İttifakında Çatlak Beklentisine Cevap
Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 12:26 Bu haber 2519 kez okundu
 
Bahçeli'den Cumhur İttifakında Çatlak Beklentisine Cevap
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğuna yönelik algı oluşturmaya çalışanların tüm oyunlarını bozdu.
MHP Haberi
Bahçeli'den Cumhur İttifakında Çatlak Beklentisine Cevap

TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni çalışma proğramıyla vatandaşlarla kucaklaşan MHP'nin içinde olduğu Cumhur İttifakı'nın 2023 yılında zafere ulaşacağına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sipariş anketlerle Cumhur İttifakı'nın oylarını düşük gösterme gayretinde olan muhaliflerin ittifakta çatlak olduğuna yönelik algı oluşturmaya çalışmasına tepki göstererek, MHP'nin Hükumette olmamasına rağmen Cumhur İttifakı'nın sevabına ve günahına ortak olduğunu söyledi.

 

MHP'NİN YÜRÜYÜŞÜ, YEDİ DÜVELE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI ONUR YÜRÜYÜŞÜDÜR

 

Hepinizin bildiği ve bizatihi içinde olduğu üzere, il il Anadolu’yu geziyoruz, adım adım 2023’e yürüyoruz. Bu yürüyüş, korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, ahlaksızlığa karşı namusun yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, yalana ve yozlaşmaya karşı faziletin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, hainlere, eli kanlı teröristlere, yedi düvele, bunlarla aynı hizaya giren işbirlikçilere karşı onur yürüyüştür. Bu yürüyüş, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların yürüyüşüdür. Biz yürüyünce korkaklar sinecektir. Biz yürüyünce zalimler kaçışacaktır. Biz yürüyünce fitne barikatları yıkılacak, karamsarlık bulutları dağılacaktır. Vatanımızı karış karış dolaşıyoruz, gönüllere misafir oluyoruz. MHP olarak aziz milletimizle buluşmaya, konuşmaya, dertleşmeye, fikir alış verişine hevesle, heyecanla, yüksek bir hedefle devam ediyoruz. Hem adımlarımızı hem de saflarımızı sıklaştırıyoruz. Mücadelemizi sabırla, sağduyuyla, samimiyetle, safiyetle yoğunlaştırıyoruz.

 

BUGÜNE KADAR 40 İLİMİZE GİDEREK VATANDAŞLARIMIZLA KUCAKLAŞTIK

 

30 Ekim 2021 tarihinde, “İl İl Anadolu, Adım Adım 2023” temasıyla başlattığımız siyasi çalışmalarımızı bir gönül seferberliği kıvamında, bir sevda kervanı halinde, bir iman ve irade hareketi şeklinde yurdumuzun her köşesine yaygınlaştırıyoruz. Bugüne kadar 40 ilimize giderek vatandaşlarımızla kucaklaştık. Nitekim sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Esnaflarımızla, çiftçilerimizle, işçilerimizle, memurlarımızla muhtarlarımızla, emeklilerimizle, meslek örgütleriyle görüştük, düşüncelerini öğrendik, hedeflerimizi paylaştık. Hamd olsun teşkilatlarımız disiplinli, dengeli ve düzeyli olmakla birlikte; diridir, dirayetlidir, dinamiktir, dikkatlidir, meselelerin takipçisidir. Başkanlık Divanımızın muhterem üyelerini, MYK ve MDK üyelerimizi, siz değerli milletvekili arkadaşlarımı, il ve ilçe başkanlarımızı, her kademedeki teşkilat mensubu aziz dava arkadaşlarımı fedakarca çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum.

 

SİPARİŞLE ÇALIŞAN ANKETÇİLER NE DERSE DESİN, 2023'TE ZAFER CUMHUR İTTİFAKI'NIN OLACAK

 

Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı’nın, Türk milletinin, Türkiye’nin zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz ellerdir, girdiğimiz gönüllerdir, tebessümle parlayan yüzlerdir, konvoylarımızı selamlayan yüreklerdir, kucak açan müşfik bedenlerdir, dua eden ihlaslı kalplerdir, yapılan köprülerdir, açılan yollardır, devasa şantiyelerdir, ezcümle büyüyen Türkiye’dir. Bizim anketimiz, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınar Harekâtlarıdır. Bizim anketimiz Türk milletinin vicdanı, istiklal haysiyetidir. Bizim anketimiz coğrafyanın dört bir yanında kahramanca ve dik duruşla mücadele eden Türkiye’yi “yarı yolda bırakmayacağım” diyen sessiz çığlık, seciyesi göz kamaştırıcı aziz millet evlatlarıdır. Yok MHP’nin oyu buymuş, yok AK Parti’nin oyu şuymuş diyerek aldıkları paraların bedelini yalan anket düzenleyerek ödeme kuyruğuna giren kurşun askerler sözüm sizedir, Türk milletinin bağımsızlığına, muazzam eserlere, dev yatırım hamlelerine nasıl sahip çıktığını eninde sonunda göreceksiniz. Yediğiniz şamarı ömrünüz boyunca unutamayacaksınız. Hiç durmayacağız, hiç duraklamayacağız. Cumhur İttifakı olarak hep bir adım önde olacağız, hep daha ileriye bakacağız. Asla oyalanmayacağız, bir günümüzü diğeriyle eşitlemeyeceğiz.

 

MİLLİYETÇİ HAREKET KULİSLERİN PARTİSİ DEĞİLDİR

 

Milliyetçi Hareket; kulislerin partisi değildir, lobilerin partisi değildir, çıkar gruplarının partisi değildir, karanlık senaryoların partisi değildir, haciz altında, iradesine ipotek koyulmuş bir parti hiç değildir, bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. MHP'nin kökü mazide, kökeni Türk tarihinde, közü Türk kültüründe, ruhu ise tamamıyla büyük Türk milletindedir. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne tertemiz umutlarımızı bağladık. 21’inci yüzyıla Türk mührünün vurulması, yeni bir Türk mucizesinin yaşatılması, Türkiye’nin medeniyetler zirvesine sıçraması için yola koyulduk. Sefer bizden, zafer Allah’tandır dedik. Cumhur İttifakı olarak muazzez ve muazzam bir siyaset ahlakıyla kenetlendik; milletimize, ülkemize, gelecek nesillere karşılıksız hizmetle mükellef olduğumuzun bilinciyle duruşumuzu güçlendirdik. Cumhur İttifakı halinde atacağımız her adım; Daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye’ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir geleceğe bağlanıştır. Daha dik baş, daha tok karın, daha mutlu yarına hiç tökezlemeden ilerleyiştir.

 

CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK PATLAK OLMAZ

 

Bilhassa söylemek isterim ki, Cumhur İttifakı’nda çatlak, patlak olmaz, ama ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanların varlığı ise her türlü izahtan varestedir. Cumhur İttifakı, geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Türkiye sevdasının siyasi bir hüviyete bürünerek kökleşmesidir. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş bir ittifak olmayıp, Türk milletinin özlemlerinin tezahürü, Türkiye’ye ölüm fermanı hazırlamak için kolları sıvayan iç ve dış yıkım cephesine karşı mukadder direnişin tecessümüdür. Biz başkalarına, başkalaşarak siyasi çizgisine yabancılaşan siyasetçilere, fırsat düşkünü siyasi ittifaklara kesinlikle benzemeyiz. Başkaları gibi gözü başka kaşı başka oynayanlarla mukayese edilemeyiz; dili başka dimağı başka, fikri başka zikri bambaşka olanlar gibi da davranamayız.

 

HÜKÜMETTE OLMASAK DA, CUMHUR İTTİFAKI'NIN SEVABINA VE GÜNAHINA ORTAĞIZ

 

Bilindiği gibi, geçen haftaki grup konuşmam hafta içinde epey tartışılmıştır. Özellikle bir değerlendirmem siyasetçisinden gazetecisine, sözde aydınından televizyonlarda sabitleşmiş sabit fikirli yorumcusuna kadar pek çok kesim tarafından ziyadesiyle çarpıtılmıştır. Hatırlarsınız, aynısıyla dedim ki: “MHP Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür.” Bu mülahazamın, bu kanaatimin neresi yanlıştır? Neresinde Cumhur İttifakı’na soğuk veya mesafeli bakış hakimdir? Hükümet bellidir, çok şükür görevinin başındadır. Siyasi iktidarın nasıl tecelli ve teşekkül ettiği aziz milletimizin iradesiyle malumu alilerinize zaten tevdi edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tedavüle gireli yaklaşık 3,5 yılı bulmuştur. MHP fırsatçılık yapmaz, yangından mal kaçırmaz, minderden kaçmaz, gizli siyasi gündemlerin anaforuna kapılmaz. Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız, çünkü özümüz sözümüzün kefilidir. Bundan da şaşmayız. Şunu herkes bilmelidir ki, hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz, kanca beraber olacağız.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ ARASINDA GERİLİM VAR DİYENLERE CEVAP

 

CHP’nin gayri milli muhalefetini ele alıp, nasıl muhalefet yapılması gerektiğini partimizin tutumuyla tavzih ve tarif etmeye gayret ederken az evvel paylaştığım tespitlerimi başka yerlere çekmek sinsi bir kurnazlık, sivri bir kifayetsizliktir. Çalı arkasına saklanıp dedikodu üretenlerin alayı tepeden tırnağa açıktadır, hepsi birden baltayı taşa vurmuş, boşa düşmüş, boşlukta sürüklenip gitmişlerdir. Tavsiyem kötürüm beyanat sahiplerinin evvel emirde kendi işlerine bakmaları, kendi önlerinden yemeleri, kendi dertlerine yanmalarıdır. Niyet okuyuculuğu falcılıktır, fala bakacaklarına, bunca zahmete katlanacaklarına onu bunu bırakıp faziletli olmayı tercih etmelidirler. Hele bir köşe yazarının, tanıdık ve bildik bir ismin, geçtiğimiz pazar günü, yuvalandığı bir gazete köşesinde; “Erdoğan’la Bahçeli arasında sistem gerilimi var” başlıklı yazısı A’dan Z’ye yalan, saptırma ve nifakla bulanmıştır. Bu şahıs, canı öyle istediği için kalemini de zillet mürekkebine batırmış, köşe yazısını vicdanı gibi bayağılaştırmıştır. Az yalan olmaz, biraz yalan olmaz, küçük yalan olmaz, zira bir yalan bin yalanın kuluçkasıdır. Gerçek tıpkı güneş gibidir, bakmasını bilmeyenlerin gözlerini yakar. Cumhur İttifakı Türk milletinin gerçeği, Türkiye’nin gücüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır, hürmet vardır, anlayış vardır, güven vardır, gerisi lafügüzaftır.

 

50+1 TARTIŞMASI YAPAN ÇEVRELER

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin bir başarısı, geleceğinin müjdesi, milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın zırhı, devlet yönetiminin milli hedeflerle birleşmesidir. Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50 +1’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için “yönetimde istikrar” ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek, model olacak bir şeklidir. Dikkat buyurunuz, milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, muhtar seçmiyoruz, cumhurun bütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Yüzde 50+1 oy nisabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Cemil Çiçek, yüzde 50+1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor.

 

50 +1 TARTIŞMASINA DAHİL OLAN CEMİL ÇİÇEK'İN AMACI NEDİR?

 

Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye’nin kaostan, işgalden, imhadan kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarınızdan çıkardınız? Buradan nereye ulaşmaya, ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ’cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor, farkında mısınız? Yüzde 50+1 kaos olmasın diye belirlendi, bunu da mı inkar ediyorsunuz? Altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları için seri toplantılar düzenlediği bir dönemde, tesadüfe bakınız ki, Sayın Çiçek’in beyanatı her anlamda dikkat çekicidir. Ve bize göre kuşku vericidir. Hem teorik olarak hem fiili uygulamaları açısından Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50+1 oyla seçilmesi meşruiyet sancılarını baştan ortadan kaldıracak, demokrasi güvenliğini de temin ve teyit edecektir. Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir, ne var ki buradan başlayacak bir tartışma, hatta taviz yeni yönetim sisteminin işleyiş ve ilerleyişini melezleştirip sakatlayacaktır. Bize göre bu tartışma gereksiz ve şu an için yersizdir. Henüz yapmamız gereken pek çok şey vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla derinlik ve işlerlik kazanmasına, yerleşip olgunlaşmasına çabalamak varken, yüzde 50+1 üzerinden farklı bir tartışma sayfası açmak sistemin itibar ve inandırıcılığını da zedeleyecektir. Bizim görüşümüz, konuya bakışımız, bu çerçevedeki kavrayışımız kısaca bunlardan ibarettir.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı, çatlak olduğu, muhaliflere cevap, patlak olmaz, sistem tartışması, sipariş anket, anketçiler, 2023 seçimi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı