Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Bakan Değişikliği Yaptı
Haber Detayı
04 Mart 2022 - Cuma 09:09 Bu haber 2620 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Bakan Değişikliği Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevinden affını isteyen Bakanın yerine atama yaptı.
GÜNDEM Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Bakan Değişikliği Yaptı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, görevinden affını isteyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine, Ak Parti Adana eski Milletvekili Vahit Kirişçi atandı.

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDA DEĞİŞİMLE İLGİLİ ATAMA KARARNAMESİ

 

Tarım ve Orman Bakanlığında yapılan değişiklikle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, ''Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır.'' denildi.

 

VAHİT KİRİŞÇİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

 

1960 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngiltere'nin Cranfield Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamlayan Vahit Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştıktan sonra, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. Bazı STK'larda yöneticilik de yapan Vahit Kirişci, 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekili olarak TBMM'de bulunduğu dönemlerde, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kabinede değişim, Tarım ve Orman Bakanı, Bekir Pak demirli, Vahit Kirişçi
Yorumlar
Haber Yazılımı