MHP'li Özgürel: Akşener Savaş Kadar Tehlikeli Hale Geldi
Haber Detayı
03 Mart 2022 - Perşembe 11:22 Bu haber 2217 kez okundu
 
MHP'li Özgürel: Akşener Savaş Kadar Tehlikeli Hale Geldi
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fehmi Tunç Özgürel, Meral Akşener'in Türkiye için savaş kadar tehlikeli bir siyasetçi haline geldiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özgürel: Akşener Savaş Kadar Tehlikeli Hale Geldi

Libya'da Türkiye'nin taraf olmasını istemeyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rusya ve Ukrayna krizinde taraf olmasını isteme çelişkisine dikkat çeken MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fehmi Tunç Özgürel, Türkiye'yi savaşa bulaştırma derdine düşen Meral Akşener'e tepki gösterdiği açıklamasında, İP Müdiresinin Türkiye için savaş kadar tehlikeli bir siyasetçi haline geldiğini söyledi.

 

MERAL AKŞENER'İN ÇELİŞKİLERLE DOLU BEYİN YAKAN LİBYA STRATEJİSİ

 

Türkiye'nin Suriye, Libya, Karabağ ve Doğu Akdeniz'de işinin olmadığını savunan muhalefet anlayışının etkisiyle hareket eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İç savaş yaşanan bir ülkede Türkiye’nin iki taraf arasında ara buluculuk yapması doğru olduğunu ancak Türkiye’nin Suriye’de olduğu gibi bir Arap iç savaşının parçası olmaması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin güvenliği açısından tehdit oluşturacağını düşündüğü Libya'ya asker gönderilmesini öngören tezkereye, Türkiye'nin zarar görmemesi için partisinin Hayır oyu vermesini sağlamıştı.

 

Türkiye'nin Libya ile yaptığı ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması'' ve ''Güvenlik ve Askeri İşbirliği Anlaşması'' kapsamında Libya'ya asker gönderilmesi sayesinde, günümüzde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetlerini sürdürdüğü bir ortamda, geçmişte Libya Tezkersine Hayır oyu vererek Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerinin önünü kesmek isteyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Akdeniz'de herkes gaz arıyor, bir tek biz arayamıyoruz." sorusunu sorarak, kendi kendisiyle çelişen beyinleri yakan bir açıklama yaptı.

 

MERAL AKŞENER'İN TÜRKİYE'Yİ SAVAŞA BULAŞTIRMA GAYRETLERİ

 

Rusya'dan alınan S400'lerden ve Rusya ile birlikte yürütülen teknolojik yatırımlardan vazgeçilmesini talep ederek Amerikan tezlerinin savunuculuğunu yapan Meral Akşener, ''Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline uluslararası toplum daha fazla sessiz kalamaz. Aklı başında insanlar tarafından yönetilen her devlet belirli adımlar atmalıdır. Vakit çekimser kalma vakti değildir. Ancak Türkiye, bu adımları atamayacak kadar, Rusya’ya bağımlı hale getirilmiştir.'' sözleriyle, Rusya Ukrayna savaşında taraf tutulmasını isteyerek, Türkiye'nin savaşa müdahil olmasına neden olacak adımların atılmasını talep etti.

 

MHP'Lİ FEHMİ TUNÇ ÖZGÜREL'DEN AKŞENER'İN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARINA TEPKİ

 

ABD ve AB'nin tezleriyle Türkiye'nin Libya ve Doğu Akdeniz'de olmasını istemeyen Meral Akşener'in, günümüzde sanki aranmıyormuş gibi Doğu Akdeniz'de doğal gaz aranması konusunda açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fehmi Tunç Özgürel,  ''Libya'nın meşru yönetimi ile darbeci Hafter arasında çıkan çatışmaların önüne geçmek ve Doğu Akdeniz'deki haklarını korumak için Libya'ya asker göndermek isteyen Türkiye'nin önünü kesmek için partisinin, Libya Tezkerisine Hayır oyu vermesini sağlayan Meral Akşener, yaptığı hamleler sayesinde Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetlerini sürdüren Türkiye'ye 'Akdeniz'de herkes gaz arıyor, bir tek biz arayamıyoruz.' diyerek, cehaletini ortaya koymuştur. ABD ve AB'nin tezleriyle Türkiye'nin Libya ve Doğu Akdeniz'de olmasını istemeyen Meral Akşener, Türkiye'nin başarılı hamlelerini takdir edemediği için sanki Türkiye doğal gaz arama faaliyeti sürdürmüyormuş algısı oluşturarak, kendince doğal gaz aranması için Türkiye'ye akıl vermeye kalkışıp rol kapmaya çalışıyor.'' dedi.  

 

AKŞENER, TÜRKİYE İÇİN SAVAŞ KADAR TEHLİKELİDİR

 

Libya'da Türkiye'nin taraf olmasını istemeyen Meral Akşener'in, Rusya ve Ukrayna krizinde taraf olmasını isteme çelişkisine dikkat çeken MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fehmi Tunç Özgürel, Türkiye'yi savaşa sokma gayretine düşen Meral Akşener'e tepki gösterdiği açıklamasında, ''Libya'nın meşru yönetimi ile darbeci Hafter arasında çıkan çatışmaların durması için Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine karşı çıkan Meral Akşener, aynı açıklamasında Türkiye’nin iki taraf arasında ara buluculuk yapmasının daha doğru olacağını savunmuştu. Aynı Meral Akşener, Rusya ve Ukrayna krizinde ne yaptı? Çatışmaların önüne geçmek isteyen Türkiye, iki ülke arasında arabuluculuk yapmaya çalışırken aynı zamanda iki ülkeye de aynı mesafede durdu. Türkiye'nin zarar görmemesi için çaba sarfeden iktidarın tavrından rahatsız olan Meral Akşener, batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik uygulamaya başladığı yaptırım kararına Türkiye'nin de uymasını istedi. Rusya Ukrayna savaşında taraf tutulmasını isteyeyen Meral Akşener, Türkiye'nin savaşa müdahil olmasına neden olacak adımların atılmasını talep etti. Meral Akşener'in Libya'da izlediği politika ile Rusya Ukrayna krizindeki izlediği politika birbirinin tam zıttı değil mi? İP Müdiresi Meral Akşener, ABD ve AB taleplerinin sözcüsü gibi davranarak Türkiye'yi savaşa bulaştırma derdine düşmüştür. Bu tavrıyla İP Müdiresi, Türkiye için savaş kadar tehlikeli bir siyasetçi haline gelmiştir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul, İl Başkan Yardımcısı, Fehmi Tunç Özgürel, Rusya Ukrayna krizi, savaş kadar, tehlikeli siyasetçi, Libya, Türkiye, taraflar, uzlaşma, MHP, MHP Haber
Yorumlar
Haber Yazılımı