Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye Teşekkür
Haber Detayı
02 Mart 2021 - Salı 20:18 Bu haber 13628 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye Teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye Teşekkür

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda İnsan Hakları Eylem Planı'nın ilkelerini ve amaçlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir araya gelerek sohbet ve istişarelerde bulunduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

 

İnsan Hakları Eylem Planı'nın nihai hedefi olan yeni anayasanın hazırlanması konusunda sözü olan herkesin desteğini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, ''Milli iradenin üstünlüğü esasına göre hazırlanacak yeni bir toplumsal sözleşme metnini, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını karşılamaya hazırlandığımız şu dönemde ülkemize kazandırmanın, tarihi sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. İşte bu sebeple, devleti yaşatmanın ancak insanı yaşatmakla mümkün olacağı anlayışı üzerine bina edeceğimiz yeni anayasa hedefimizi, İnsan Hakları Eylem Planımızın nihai amacı olarak belirledik. Yeni anayasa, herkesin anayasası olacaktır. Bunun için tüm siyasi partilerimizi, kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, akademimizi, ülkemizin geleceği konusunda sözü olan herkesi, yeni anayasa yapım sürecine katılmaya davet ediyoruz.'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhur İttifakı olarak biz kendi çalışmamızı elbette yapıyoruz, yapacağız. Diğer partilerin ve kesimlerin teklifleriyle nihai şeklini vereceğimizi ümit ettiğimiz yeni anayasayı, milletimizin takdirine sunarak, Türkiye’nin önünde aydınlık bir dönemin kapılarını açmak istiyoruz. MHP'nin kıymetli genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere, yeni anayasa çalışmasına destek veren ve verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle bir kez daha İnsan Hakları Eylem Planımızın hayırlı olmasını diliyor, hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

 

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI'NIN 11 İLKESİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vizyonu özgür birey, güçlü toplum; daha demokratik bir Türkiye olarak belirlenen 11 Temel İlkeli İnsan Hakları Eylem Planını açıkladı.

 

1-) İnsan, doğuştan sahip olduğu vazgeçilmez haklarıyla yaşar; devletin görevi de bu hakları korumak ve geliştirmektir.

 

2-) İnsan onuru, bütün hakların özü olarak hukukun etkin koruması altındadır.

 

3-) Dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın, herkes hukuk önünde eşittir.

 

4-) Kamu hizmetinin herkese eşit, tarafsız ve dürüst biçimde sunulması, bütün idari faaliyetlerin temel özelliğidir.

 

5-) Mevzuat, tereddüt doğurmayacak şekilde açık, net, anlaşılır ve öngörülebilir kurallar içerir; kamu otoriteleri de bu kuralları hukuk güvenliği ilkesinden ödün vermeden hayata geçirir.

 

6-) Sözleşme özgürlüğüne, hukuki güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensibine aykırı olarak hiçbir şekilde müdahale edilemez.

 

7-) Devlet, girişim ve çalışma hürriyetini, rekabete dayalı serbest piyasa kuralları ile sosyal devlet ilkesi çerçevesinde korur ve geliştirir.

 

8-) Adli ve idari işleyiş, masumiyet karinesi, lekelenmeme hakkı ve ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkelerini koruyan, gözeten ve güçlendiren bir yaklaşımı merkezine alır.

 

9-) Hiç kimse, başkalarının kişilik haklarına saygı göstermek suretiyle yaptığı eleştirileri veya düşünce açıklamaları nedeniyle özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.

 

10-) Hukuk devleti, hak ve özgürlükler ile adaletin teminatı olarak her alanda tahkim edilir.

 

11-) Haklarının ihlal edildiğini iddia eden herkes, etkili kanun yollarına zahmetsiz şekilde erişebilir; adalete erişim, hak ve özgürlüklere saygının esasıdır.

 

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANININ 9 AMACI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 hedefi ile 393 faaliyeti kapsayan ve Nihai amacı, yeni ve sivil bir anayasa olan İnsan Hakları Eylem Planı'nın  9 amacını açıkladı.

 

1-) Daha güçlü bir insan hakları koruma sistemi

 

2-) Yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi

 

3-) Hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık

 

4-) İfade, örgütlenme ve din özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi

 

5-) Kişi özgürlüğü ve güvenliğinin güçlendirilmesi

 

6-) Kişinin maddi ve manevi bütünlüğü ile özel hayatının güvence altına alınması

 

7-) Mülkiyet hakkının daha etkin korunması

 

8-) Toplumsal refahın güçlendirilmesi ve kırılgan kesimlerin korunması

 

9-) Eylem Planımızın dokuzuncu ve son amaç başlığı “İnsan hakları konusunda üst düzey idari ve toplumsal farkındalık
 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı, açıkladığı toplantıda, MHP Lideri Devlet Bahçeli, teşekkür etti, amaç ve ilkeler, yeni anayasa, nihai hedef
Yorumlar
Haber Yazılımı