Irak Türkmen Lideri Salihi'den Türkiye'ye Önemli Çağrı
Haber Detayı
02 Mart 2021 - Salı 12:25 Bu haber 22884 kez okundu
 
Irak Türkmen Lideri Salihi'den Türkiye'ye Önemli Çağrı
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, Kerkük'te harabeye dönen yerlerin kurtarılması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Irak Türkmen Lideri Salihi'den Türkiye'ye Önemli Çağrı

Kerkük’ün kimliğini ortaya çıkaran tarihî eserlerlerden olan Kerkük Kalesi'nin harabeye döndüğüne dikkat çeken Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük Kalesi'nin yeniden restore edilmesi konusunda Türkiye'ye çağrıda bulundu.

 

KERKÜK KALESİ'NİN RESTORE EDİLMESİ İÇİN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

 

Kerkük Kalesi'nin ve içindeki tarihi eserlerin kurtarılmasını isteyen Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kerkük’ün kimliğini ortaya çıkaran tarihî eserler, ihmal sebebiyle yok olmak üzere. Kerkük Kalesi ve Kışlası bu dediklerimize sadece birer örnektir. Kerkük Kalesinin kurtarılması için bir çağrı yapıyoruz. Çağrımıza kulak verip, tarihî eserlerimizin kurtarılmasına yardım edin.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Irak Türkmen Cephesi, Genel Başkanı, Erşat Salihi, Kerkük, harabeye dönen, Kerkük Kalesi, Türkiye kurtarsın, retore etmeli, çağrıda bulundu, tarihi eserler, kışla
Yorumlar
Haber Yazılımı