Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Müjdesini Açıkladı
Haber Detayı
21 Ağustos 2020 - Cuma 16:12 Bu haber 10765 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Müjdesini Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ve dünyada beklenen Cuma Müjdesini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Müjdesini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Müjdesi olarak duyurulan müjdeyi açıkladığı konuşmasında, Fatih Sondaj Gemisi'nin Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de yaptığını belirterek, araştırma sonunda 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu söyledi.

 

KARADENİZ'DE 320 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ REZERVİ KEŞFEDİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde yaptığı açıklamada, ''Ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın gerçek anlamda tesisinde de çok büyük öneme sahiptir. Ülkelerin ortaya koyduğu vizyonların hayata geçmesi enerji sektöründeki istikrarla orantılıdır. Müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz'da başladığı sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumdadır.'' dedi.

 

KARADENİZ DOĞALGAZINI 2023 YILINDA KULLANIMA AÇACAĞIZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğalgazının kullanıma açılacağı tarihi de açıklayarak, ''Fatih Sondaj Gemimiz ismine layık bir başarıyla hepimizi gururlandırdı. Allah'a hamd olsun. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin huzuruna sunmaktır. Sakarya Gaz Sahasıyla Bismillah dedik, Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Sadece denizlerde değil, topraklarımızdaki aramalarımızı da yürütüyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma müjdesi, Karadeniz doğalgazı, doğalgaz bulundu, enerji hamlesi, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı