Erdoğan'ın Cuma Müjdesi Türk Birliği Kuruluşu mu?
Haber Detayı
21 Ağustos 2020 - Cuma 10:44 Bu haber 28582 kez okundu
 
Erdoğan'ın Cuma Müjdesi Türk Birliği Kuruluşu mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma Müjdesi konusunda yeni enerji kaynağının yanında yeni bir ihtimal daha olabilir mi?
TÜRK DÜNYASI Haberi
Erdoğan'ın Cuma Müjdesi Türk Birliği Kuruluşu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği Cuma Müjdesi konusunda Türkiye'de ve dünyada spekülasyonlar yapılmaya devam ederken, petrol ve doğalgaz ile ilgili ihtimallerin yanında yeni bir ihtimalin daha olabileceği konuşulmaya başlandı. 

 

ENERJİ KAYNAKLARININ YANINDA TÜRK BİRLİĞİ'NİN KURULUŞU DA AÇIKLANABİLİR Mİ?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma Müjdesinin petrol ve doğalgaz ile ilgili olduğu tahminleri yapıldı. Yüksek ihtimal. Ancak, Bakan Albayrak'ın Eksen Kayması'ndan bahsetmesi, 29 Ekim'de açıklanacağı dillendirilen Türk Cumhuriyetlerinin katılımıyla oluşturulacak olan TÜRK BİRLİĞİ'nin kuruluşunun ilk adımı atılacağı ihtimalini de doğurdu. Her halükarda Türkiye ve Türk Milletinin geleceği açısından önemli gelişmelerin müjdesi olacak.

 

CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN TÜRK BİRLİĞİ MESAJLARI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı tedavi süreci bittikten 22 gün sonra ilk kez partisinin Genel Merkezi'ne geldiğinde AK SAKALLI oluşu ve yakasındaki rozet ile dikkat çekmişti. Objektiflere poz veren Bahçeli'nin yakasındaki rozetin Türk Dünyası Turan İlleri haritasını simgelediği anlaşıldı. Bahçeli'nin yakasındaki rozette yer alan dünya haritasındaki işaretli yerler Türk Dünyası Turan İlleri olarak bilinir. Rozette bu noktalar renklendirilmiştir. Turan, yeryüzündeki bütün Türkleri tek bir yurt ve tek bir bayrak altında birleştirmeyi amaçlayan bir hedeftir. 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK SAKALLI resmi ve TURAN ROZETİ ile mesaj verirken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 7. Liderler Zirvesi için Azerbaycan'a giderek, Türki Cumhuriyeti devlet ve hükümet başkanları ile büyük toplantılar yaparak mesaj vermişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'IN TURAN DEVLETLERİ MESAJI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Coronavirüs salgınından sonra artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağından dolayı yeni bir dünya düzeninin kurulacağının konuşulduğu ve Türkiye'nin coronavirüs krizinden sonra bölgesinde küresel bir güç olacağının öngörüldüğü bir ortamda, 3 Mayıs Milliyetçiler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, ''Kurulacağına iman ettiğim Birleşik Turan Devletlerini şimdiden selamlıyorum'' sözlerini söylemişti.

 

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ LİDERİ ERŞAT SALİHİ'DEN BİRLEŞME ÇAĞRISI

 

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Doğu Türkistanlı soydaşlarımız, Çin zulmü altında yıllardır esaret içinde yaşamaktadır. Suçsuz Türk kardeşlerimiz, Çin’in toplama kamplarında sebepsiz yere tutulmaktadır. Özgür Türk Cumhuriyetleri, özerk devletlerimiz ve bütünümüz Doğu Türkistan için birleşmek zorundayız.'' dedi.

 

STRATEJİST KAAN SARIAYDIN 29 EKİM'DE TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK DEMİŞTİ

 

Stratejist ve Ekonomist Kaan Sarıaydın, Beyaz TV'de katıldığı proğramda yaptığı açıklamada, ''Türkiye, Dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerle anlaşma yapıyor. Türkiye, günümüzde her yerde başarılı oluyor. Libya ve Doğu akdeniz hamleleri, Türkiye'nin gelişimine faydalı olacak. Batı sıkıntı içerisinde. En fazla yıl sonuna kadar Batıda küresel çöküşler olacak. Paranın yönü değişecek. Avrupa ve Ortadoğu, iş yapmak için Türkiye'ye gelecek. Yedi Düvel gelse Türkiye'yi durdurumayacak. Güvenli liman Türkiye olacak. Enerji boyutu değişince Birleşke boyutu da değişecek. Türk Cumhuriyetleri ile büyük gelişmeler yaşayacağız. Türk Birliği'nin kuruluşu açıklanacak. Benim umut ettiğim bir tarih var. Ben 29 Ekim'de birliğin açıklanacağını düşünüyorum. Yakın zamanda çok şey göreceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk Birliği, Türk Birliği Kuruluşu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Müjdesi, Devlet Bahçeli, Turan Dünyası, Türk Dünyası, Türk Devletleri, enerji, doğalgaz
Yorumlar
Haber Yazılımı