Coronavirüsün Yayılmasını Hızlandıran Sebepler
Haber Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 11:50 Bu haber 7409 kez okundu
 
Coronavirüsün Yayılmasını Hızlandıran Sebepler
Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan Bilim Kurulu, coronavirüs salgınının yayılma sebeplerini araştırdı.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüsün Yayılmasını Hızlandıran Sebepler

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan Bilim Kurulu'nun, Türkiye'de coronavirüs salgınının yayılmasını hızlandıran sebepler konusunda yaptığı araştırmada, vatandaşların bazı davranış ve etkinliklerinin hastalığın yayılmasını hızlandırdığı tespit edildi.

 

CORONAVİRÜS SALGINININ YAYILMASINI TETİKLEYEN HUSUSLAR

 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Filyasyon ekiplerinin sahada yaptığı çalışmalarda, vatandaşların bazı organizasyonlarının coronavirüs salgınının yayılmasını hızlandırdığı konusunda bulgular ortaya çıktı. Özellikle büyük ailelerin çevresiyle buluşarak yemek organizasyonları yapması, coronavirüsün yayılmasına neden oluyor. Uzaktan gelen akrabalara verilen hoşgeldin buluşmaları, hastalığın yayılmasını hızlandırıyor. Kız isteme, nişan, düğün ve taziye amacıyla yapılan toplantılara gelen coronavirüslü hastaların bilmeden hastalığı yayabiliyor. Bağışıklık sistemi güçlü olan gençlere coronavirüs belki bir şey yapmasa da hastalığı bünyesinde taşıyan gençler, tedbirsiz olarak bir araya geldikten sonra evlerine gittiğinde hastalığı ailelerine bulaştırdığı tespit edildi. Alışveriş merkezlerindeki ve toplu taşıma araçlarındaki yığılmalarında coronavirüsün yayılmasındaki etkenlerden birisi olduğu belirtildi.
  
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüsü hızlandıran sebepler, coronavirüs, Koronavirüs, Covid 19, virüsün yayılması, tedbirsizlik, kuralsızlık, coronavirüs tedbirleri
Yorumlar
Haber Yazılımı