Ak Parti'li Doğru Adanalı Çiftçilere Verilen Destekleri Açıkladı
Haber Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 13:53 Bu haber 3061 kez okundu
 
Ak Parti'li Doğru Adanalı Çiftçilere Verilen Destekleri Açıkladı
Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adanalı üreticilere verilen destekleri açıklayarak, Devletin Adanalı üreticilerin yanında olduğunu söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Ak Parti'li Doğru Adanalı Çiftçilere Verilen Destekleri Açıkladı

Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, TBMM Genel Kurulu'nda Ak Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, üreten Türkiye'nin kalbi olan Adana'nın gerçek dışı bilgiler üzerine bina edilmiş tartışmaların dar penceresine sıkıştırılmaması gerektiğini belirterek, coronavirüs salgını sürecinde Adanalı çiftçilere verilen destekleri açıkladı.

 

ADANA ÜRETEN TÜRKİYE'NİN KALBİDİR

 

Adana'mız üreten Türkiye'nin kalbidir. Adana, gerçek dışı bilgiler üzerine bina edilmiş tartışmaların dar penceresine sıkıştırılmamalıdır. Ak Parti, gece gündüz demeden üreticilerimizin menfaatleri için çalışmaktadır. Ak Parti hükûmetlerinin Adana'mız için geçmişten günümüze yapmış olduğu icraatlar ortadadır. Türkiye'de üretim Ak Parti'nin koruması altındadır. Biz, yalnızca üreticilerimizi dinliyor, onların ihtiyaçları ve taleplerine göre hareket ediyoruz. Sahada doğal afetlerin yarattığı sonuçların, hatta dünya genelinde yaşanan pandeminin dahi bir istismar aracı hâline getirilmesi, her şeyden önce üreticilerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın kurumlarıyla Hükûmetimiz âdeta Adana'nın üzerine titremektedir. Bu konuya ilişkin veriler de zaten ifademi destekleyecektir.

 

CORONAVİRÜS SALGINI SÜRECİNDE ADANALI ÜRETİCİLERE VERİLEN DESTEKLER

 

Salgın nedeniyle çiftçilerimizin üretimden çekilmemesi, aksine tarlasının ve işletmesinin başında olması amacıyla 2020 yılı içerisinde destekleme ödemelerinin önemli bir kısmı çiftçilerin hesaplarına yatırılmıştır. Bu salgın döneminde mazot, gübre desteği olarak 96 milyon TL, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi olarak 247 milyon TL, hububat fark ödemeleri olarak 23 milyon TL, toplamda 426 milyon TL destek sağlanmıştır. Adana'mızda mayıs ayında etkisini gösteren aşırı sıcak ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle 10 ilçemizde, 321 köyde, yaklaşık 8 bin çiftçimizin toplam 519 dekar ekili ve dikili alanında hasar meydana gelmiş olup parsel bazlı hasar tespitleri devam etmektedir.

 

SICAKTAN KAYNAKLANAN SORUNLARIN TARSİM KAPSAMINA ALINMASI

 

Narenciyenin sıcaktan kaynaklanan sorunlarıyla ilgili -Sayın konuşmacılar da ifade ettiler- bu konuda, Bakanlığımız, bilim kurulu oluşturarak önümüzdeki yıl TARSİM kapsamına alınmasıyla ilgili çalışmayı başlattılar.

 

KARPUZ KONUSUNDA SÖYLENENLER DOĞRU DEĞİLDİR

 

Karpuzla ilgili söylenen söz doğru değil, karpuz üreticilerimiz hasada başlamadan önce Bakanlığımızın almış olduğu kararla sınırdan 300 dolar vergiyle gelen karpuzun önü kesilmiş ve -sahada bizzat karpuzun hasadına eşlik etmiş bir kardeşiniz olarak, bir milletvekili olarak- sahadaki karpuzcu kardeşlerimiz de hakkı teslim edip Hükûmetimize teşekkür etmişlerdir.

 

ÇİFTÇİ BORÇLARININ ERTELENMESİ

 

Soğan ve patatesli ilgili kısımda, soğan ve patates özellikle pandemi döneminde oluşan hadiseyle ilgili, kendi tüketicisini koruma refleksiyle; pandeminin de nerede duracağının belli olmadığı bir dönemde, kendi tüketicisini koruma adına izne bağlandığı bir dönemde maalesef üretim hızlı bir şekilde hasada başladı. Maşallah, bu sene soğan ve patateste, özellikle soğanda çok ciddi rekolte de vardı. Bu rekolte neticesinde soğanla ilgili çiftçilerimizin mağduriyeti doğrudur, söz konusudur. Tarım Kredi Kooperatifi ve TARSİM, bu sıcak ve rüzgârdan kaynaklanan sebeplerden dolayı çitçilerimizin kredisini altı ay faizsiz uzatıyor. Tarım Bakanlığına bağlı, Tarım Bakanlığı tarafından tutulan tutanaklarla beraber Ziraat Bankası da 5'inci ve 6'ncı aydaki kredi faizlerini ertelemiştir.

 

DEVLETİMİZ ADANALI ÜRETİCİLERİN YANINDADIR

 

Özellikle bir hususu da belirtmek istiyorum: Tarım Bakanı "Tarımın 't'sinden anlamıyor." cümlesi doğrusu talihsiz bir cümle olmuştur. Sayın Bakanımız, bizzat tarım yapan bir Bakandır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Adanalı üreticilerimiz için Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Hükûmetimizle ilgili kurumların gerekli çalışmaları yürütülmektedir. Adanalı hemşerilerime milletimizin kürsüsünden sesleniyorum: "Devlet sizin yanınızdadır. Nerede ihtiyaç varsa imkânlar dahilinde karşılayacak kudret ve kabiliyete fazlasıyla sahiptir." 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adanalı üreticiler, Adanalı çiftçiler, Adanalı çiftçilere destek, Ak Parti Haberleri, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı