BBP'nden Ayrılıp Yeni Parti Kurmaya Karar Verdiler
Haber Detayı
05 Ekim 2021 - Salı 09:51 Bu haber 2413 kez okundu
 
BBP'nden Ayrılıp Yeni Parti Kurmaya Karar Verdiler
Türkiye'deki siyasi partileri bölmeye doyamayanlar, bu seferde BBP'ni bölerek yeni bir siyasi parti kurmaya karar verdiler.
SİYASET Haberi
BBP'nden Ayrılıp Yeni Parti Kurmaya Karar Verdiler

2023 Seçimleri yaklaşırken siyasi parti sayısının 116'ya ulaştığı bir ortamda, MHP'den koparak kurulan BBP çatısı altında yer alanların içinden bir grup, BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır'ın önderliğinde BBP'nden ayrılarak yeni bir siyasi parti kurmaya karar verdi.

 

BBP'DEN AYRILIP MİLLİ YOL HAREKETİ PLATFORMU OLUŞTURDULAR

 

2023 Seçimleri yaklaşırken siyasi parti sayısının 116'ya ulaştığı bir ortamda, Türkiye'deki siyasi partileri ''Parçala Böl Yönet'' taktiğiyle parçalara ayırmaya devam ederken, yeni bir siyasi parti daha kuruluyor. Başbuğ Alparslan Türkeş'in sağlığında MHP'den ayrılanlar BBP'ni kurmuşlardı. BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır'ın başını çektiği bir grup, BBP'den ayrılarak Milli Yol Hareketi ismiyle oluşturdukları platformu, siyasi partiye dönüştürmek için harekete geçti.

 

BÖLENLERİNDE BÖLÜNDÜĞÜ BİR SİYASİ ORTAM

 

MHP'den ayrılarak İyi Parti'yi kuranlardan Ümit Özdağ, bir sürü çalkantılı olaylar yaşandıktan sonra İyi Parti'yi bölerek Zafer Partisi'ni kurmuştu. Başbuğ Alparslan Türkeş'in sağlığında MHP'den ayrılanlar BBP'ni kurmuşlardı. Şimdi ise BBP'den ayrılanlar yeni bir siyasi parti kurmaya hazırlanıyor. Türkiye'de siyaset, bölenlerinde bölündüğü bir süreçte çalkalanmaya devam ediyor.

 

BBP'DEN AYRILAN GAZETECİ YAZAR REMZİ ÇAYIR'DAN YENİ SİYASİ PARTİ AÇIKLAMASI

 

Kuracakları yeni siyasi partinin Ankara'da Genel Merkez binasını ayarladıklarını duyuran BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Milli Yol Hareketi'nde Ülkücülerin, Milli Görüşçülerin, Sosyal Demokratların, Alevilerin, Ak Partililerin, İyi Partililerin ve bir çok farklı kesimlerden insanların yer alacağını söyledi. Şimdiye kadar 52 ilde siyasi çalışma yapan Milli Yol Hareketi lideri Remzi Çayır, 81 ili ziyaretlerinden sonra yeni siyasi partilerinin kurulacağını söyledi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni bir siyasi parti, kurma çalışması, BBP, MHP, Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi partiler, parçala böl yönet, parçalanan siyaset, siyasi haberler
Yorumlar
Haber Yazılımı