Bakan Pakdemirli'den MHP ve Devlet Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
25 Aralık 2021 - Cumartesi 12:18 Bu haber 4017 kez okundu
 
Bakan Pakdemirli'den MHP ve Devlet Bahçeli Açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MHP ve Lider Devlet Bahçeli'ye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Bakan Pakdemirli'den MHP ve Devlet Bahçeli Açıklaması

Bir dizi proğramlara katılmak üzere geldiği Zonguldak'ta, MHP İl Teşkilatı'na ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MHP ve Lider Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı iktidarına verdiği desteğin önemine dikkat çektiği açıklamasında, bin yıldır Anadolu'da hüküm süren Türk Milletinin 21. yüzyılda dünyanın ve bölgenin zenginliğinden daha fazla pay alması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN MHP VE DEVLET BAHÇELİ AÇIKLAMASI

 

Zonguldak'ı ziyaretleri kapsamında MHP Zonguldak İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi, yönetimiyle birlikte karşılayan MHP Zonguldak İl Başkanı İlkay Varol Demirköse'nin Ak Parti Heyetine teşekkür konuşmasından sonra partililere hitap eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MHP ve Lider Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı iktidarına verdiği desteğin önemine dikkat çektiği konuşmasında, ''Teşkilatlarımızı ziyaret ederken ben MHP teşkilatlarını hiçbir zaman ayırmadım. Çünkü hakikaten biz bugün iktidardaysak Cumhur İttifakı olarak iktidardayız. Cumhur ittifakının hakikaten çok kıymetli, çok anlamlı doğru bir desteği var. Ne için? Bu millet için bu bayrak için bu vatan için bu devlet için. Hakikaten özellikle de 2016'daki darbe girişiminden sonra başta Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere bu konudaki devletin yanındaki duruşunu, vatanın milletin Bayrağın yanındaki duruşunu MHP ve Sayın Devlet Bahçeli göstermiştir. Biz bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Cumhur ittifakının ben aslında sadece bu iki partiyle sınırlı olması gerekmediğine inanıyorum. Bu dört unsurun etrafında buluşan herkesin, yani bu bayrağın etrafında buluşan herkesin bu ittifakın içerisinde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Ancak maalesef bugün itibariyle Türkiye'nin içerisinde olduğu ve içinden geçmekte olduğu durumu görebilen müşahede edebilen mualesef iki parti var. Eğer diğerleri de görebilecek olsaydı herhalde diğer partilerin de hepsi Cumhur ittifakının içerisinde yer alırdı diye düşünüyorum.'' dedi.

 

MÜCADELEMİZ TÜRK MİLLETİNİN BÖLGESİNDEKİ REFAHTAN DAHA FAZLA PAY ALMASINA YÖNELİKTİR

 

Bin yıldır Anadolu'da hüküm süren Türk Milletinin 21. yüzyılda dünyanın ve bölgenin zenginliğinden daha fazla pay alması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Gerçekten coğrafyamız zor bir coğrafya. Elbette bize karşı olan ataklar, bize karşı olan sıkıntılar bu işin bekasının yürütülmesi gereğini, hakikaten bin yılı geçkin bir zamanda neredeyse bin yıldır bu topraklarda hüküm süren Türk Milleti için bir ders niteliğindedir. Hepimiz nelerle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Bunun adı bazen askeri bir savaş olabiliyor. Bunun adı bazen yargı darbesi olabiliyor, bunun adı bazen darbe girişimi olabiliyor, bazen bir ekonomik saldırı olabiliyor, bazen de başka şekilde tecelli edebiliyor. Bizim burada bir ve beraber olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğduğuna inanıyoruz. Biz ülkemizin 21. Yüzyılda Türk Milletinin ve Türkiye'nin, dünyanın ve bölgenin refahından ve zenginliğinden daha fazla pay alacağına inanıyorum. Burada tek yapmamız gereken bir olmamız beraber olmamız. Maalesef bugün, Cumhur İttifakının dışındaki partiler Cumhur İttifakı'nın tökezlemesinden, Recep Tayyip Erdoğan'ın tökezlemesinden umut ediyorlar. Bundan medet umuyorlar. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız da baştan beri sabırla bu eleştirileri karşılıyor. Sabırla da anlatmaya çalışıyordu. Bu işte nasıl netice alınacağına dair de çok önemli bir yol haritası vardı. Bu yol haritasını da göstermiş oldu. Bugün itibariyle Türkiye döviz, enflasyon ve kur hareketleri üçgeninden çıkmış, kurtulmuş bulunmaktadır. İnşallah tabii ki yine müteyakkız olmak durumundayız. Bununla ilgili gerekli tedbirleri almak durumundayız.'' dedi.

 

2022'DE VATANDAŞLARIMIZ VE ÇİFTÇİLERİMİZ DAHA ÇOK PARA KAZANACAK

 

Döviz, enflasyon ve kur hareketleri üçgeninden çıkmış bir Türkiye'de vatandaşların ve çiftçilerin refahını arttırmak için gayret sarfettiklerine dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Başta hükumetçe, Cumhur ittifakınca bununla ilgili gerekli çalışmaları yapmak durumundayız. Vatandaşımızın halkımızın refahını artırmak durumundayız. İnşallah 2022'de çiftçimiz, 2021'e oranla daha çok para kazanıyor olacak. Burda artan maliyetlerle tabii ki biraz önce arzettiğim gibi tüketicilerimizin hem gelir artışıyla korunması hem de piyasaların istikrara kavuşmasıyla beraber bir miktar da fiyatlarda bir rahatlama yaşamamız lazım. Bildiğiniz üzere, pandemiyle beraber tabiki bu mesele yani tüm gelişmekte olan ülkelerde dövizle ilgili dalgalanmalar var. Gıda fiyatlarıyla ilgili çok büyük dalgalanmalar var. Hatta gelişmiş ülkelerde senelerdir yüzde 1'in altında olan enflasyonlar Amerika gibi ülkelerde yüzde 7'lere çıkmış durumda. Bunun şu veya bu şekilde artık yarınlara yönelik pandemiyle ilgili risklerin de ortadan kalkmasıyla beraber daha ileriye doğru gidiş olacağını düşünüyorum. Kuraklıkla ilgili geçen yıl hakikaten ciddi anlamda 7-8 milyon ton toplam bitkisel üretimden kaybımız oldu. 126 milyon tondan 118 milyon tona düştük gibi gözüküyor. Rakamlar kesin olmamakla beraber. Ama bu sene Allah'a şükürler olsun. Yağışlar iyi gidiyor. Biz yağmur yağdıkçaseviniyoruz, kar yağdıkça seviniyoruz. Bunlar üretimin artması demektir. Çiftçimizin de gayretleriyle inşallah iyi bir noktaya doğru gidilecek.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarım ve Orman Bakanı, Bekir Pakdemirli, MHP, Devlet Bahçeli, çarpıcı açıklamalar, Cumhur İttifakı, döviz kuru, tarım, çiftçiler, Türk Milleti, Ak Parti, iktidar
Yorumlar
Haber Yazılımı