Bahçeli: Onlar Varken Türkiye'nin Düşmana İhtiyacı Yok
Haber Detayı
08 Mart 2022 - Salı 19:10 Bu haber 1830 kez okundu
 
Bahçeli: Onlar Varken Türkiye'nin Düşmana İhtiyacı Yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, onlar varken Türkiye'nin başka düşmana ihtiyacının olmadığını söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Onlar Varken Türkiye'nin Düşmana İhtiyacı Yok

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın, Türkiye'yi ayçiçek yağı stoku açısından sıkıntıya soktuğuna yönelik açıklama yapanlar ile Tarım ve Orman Bakanlığının gerekli açıklamayı yapmasına rağmen yalan beyanlara devam ederek kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç işgal cephesinin yağ üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal panik halini körüklediğini belirterek, yağ üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyenler ve kaos ortamını oluşturmak isteyen siyasetçiler varken Türkiye'nin başka düşmana ihtiyacının olmadığını söyledi.

 

YAĞ STOKU VE FİYATLARI ÜZERİNDEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEK İSTEYENLER

 

Bugünkü riskli ve sisli gündem akışı içinde, bilhassa stokçuluk ve spekülasyon yaparak haksız kazancına haysiyetsiz kazanç eklemenin hesabını yapan damgalı ahlaksızların tekrar bitleri kanlanmıştır. Bunlarda vatan sevgisi yoktur. Bunlarda Allah korkusu yoktur. Bunların utanmaları kalmamıştır. İnsanımızın refahına, kesesine, gıda güvenliğine ket vuranların gözünün yaşına bakılmamalıdır. Talebi kamçılayarak ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla birlikte internette oluşan kara borsada sanki altın satar gibi yağ satanlar onurlarını da satmışlardır. 5 Litrelik yağın fiyatı bir gün içinde 150 lira sınırına dayanmıştır. İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletimizin asaletine yakışmayan ilkel görüntüler herkesin, hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Sosyal medya üzerinden provokasyon rüzgarı estirilmiştir. Yağ fiyatlarının zamlanacağı, stokların ise tükendiği iddia edilmiştir.

 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMASINA RAĞMEN GERÇEK DIŞI BEYANLARLA PANİK OLUŞTURDULAR

 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu kuyruklu yalanı tekzip etmiş olsa da, marketlerde izdiham oluşmuş, raflar hücuma uğramış, insanlarımız birbirine girmiştir. Toplam ayçiçek üretimimizin 2021 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 17 yükseldiği, iç tüketim ve talebin artmasından dolayı yağ ihtiyacının bir bölümünün ithalat yoluyla karşılandığı bilinen bir husustur. Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan kaynaklanan sorunların telafisi ve bitkisel yağ arzında herhangi bir sorun yaşanmaması maksadıyla gerekli tedbirlerin alındığı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Ülkemizde 1 ya da 1,5 aylık tüketime yetecek ayçiçek tohumu ve ayçiçek yağı kaldığına dönük iddialar bütünüyle yalandır, aldatmadır, saptırmadır. Çok nazik ve hassas günlerden geçtiğimiz bir sırada, iç işgal cephesinin yağ üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal panik halini körüklemesi en hafif tabirle şerefsizliktir.

 

ONLAR VARKEN BİLİNİZ Kİ DÜŞMANA GEREK YOKTUR

 

CHP yönetiminin bu yalana sarılarak, “yönetemiyorsunuz, sebep yağ fiyatları, hayat pahalılığı sonuçtur; Türkiye bunu hak etmiyor” sözleri bühtandır, kaos çıkarmaya dönük alçak bir kumpastır. Siyaset yapmak soysuzluğa hizmet etmek değildir. Muhalefet demek, Türkiye’ye karşı cephe açmak, ayağımıza pranga vurmak hiç değildir. Sanal ve sipariş yağ krizinin orkestra şefi yine CHP olmuştur. Ey CHP, bir kez olsun bizi şaşırtın, numune de olsa bizi yanıltın. Bu kadar mı nefret dolusunuz? Bu kadar mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden siyasi keneler, asıl siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz? CHP’liler diyor ki, millet evine ayçiçek yağı alamaz hale gelmiş. Kemal Derviş’in yetiştirmesi demiş ki, “savaş Ukrayna’da, ambargo Rusya’da, kıtlık ve kuyruklar Türkiye’de.” Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana gerek yoktur. Bugünkü CHP vaziyet almışken, milli güvenliğimizin, milli ekonomimizin, milli birlik ve dayanışma ruhumuzun dış kaynaklı saldırı ve suikastlara uğramasına ihtiyaç bulunmamaktadır.

 

YAĞSIZ YEMEK OLUR AMA YARINSIZ TÜRKİYE OLMAZ

 

Zalimlerin vekâleti CHP’dedir. Küresel emperyalizmin kanlı eli CHP’nin üzerindedir. Dünyanın bu zorlu döneminde, ülkemizde muhalefet kisvesi altında fitneye muhafızlık, iç işgal cephesine muavinlik yapmak adamlık değildir, mertlik değildir, insanlık değildir, vatanseverlik hiç değildir. Kılıçdaroğlu, “sorun çözme konusunda iddialıyım” demeyi bıraksın, ülkenin başına püsküllü bela olan CHP’nin ağırlaşan sorunlarını cesareti varsa çözmeye çalışsın. Ucuz yağ alabilmek için marketlere yığınak yapılması, insanlarımızın birbirinin üstüne çıkma pahasına yağ almak için telaşlanması bize yakışmayan, vakarımızı ve sağduyumuzu yansıtmayan köhne görüntülerdir. Yağsız yemek olur da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamd olsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var.

 

İLGİLİ DERNEĞİN YAĞ STOKLARININ AZALDIĞI YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMASI SORUMSUZLUKTUR

 

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin, Azak Denizi’nde Türkiye’ye ait 15 geminin geçişine izin verilmemesiyle ülkemizdeki yağ stoklarının azaldığını ve durum böyleyken Nisan ayının ortasına kadar yetecek yağımızın kaldığını açıklaması da sorumsuzluktur. Türkiye barış ikliminin yeşermesi için mücadele ederken, ateşkes için çağrı üstüne çağrı yaparken, ortalığı karıştırmanın anlamı ve açıklayıcı gayesi nedir? Hiç kimse merak etmesin, günü saati geldiğinde, tansiyon düştüğünde Azak Denizi’nde bekletilen gemilerimiz de limanlarımıza sağ salim yanaşacaktır. Bölge yanarken, dünya diken üstündeyken, Türkiye’de sinekten yağ çıkarıp toplumsal huzuru bozmaya, gerçekleri çarpıtmaya kalkışanlar dürüst olmayan, samimi olmayan, vatanperver olmayan çevrelerdir.

 

YALAN HABERLERİN KİME NE FAYDASI VAR?

 

Tedavüle sokulan yalan haberlerin kime ne faydası vardır? Patlıcanın, patatesin, soğanın, domatesin yerini şimdi de yağ mı almıştır? Gerekirse kendi yağımızla kavruluruz, gerekirse yüreklerimizin yağını eritiriz, ama arık etten yağlı tirit olmayacağını da pekala bilir ve bu tiplerin yüzlerine vururuz. Bir eli yağda bir eli balda olan çapulcuların ortalığı velveleye verip bunun üzerinden siyasi rant elde etme niyeti bir defa yüzsüzlüktür, art niyetliliktir, Türkiye’ye sırtından hançer vurmaktır. Vurguncuların yakasına yapışmak zorundayız. Fırsatçıların, fesat yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerine gitmeliyiz. Spekülatörleri doğduklarına pişman etmeliyiz. Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış doymaz kursaklarıyla hesaba çekmeli, burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler sebep olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri önünde ödemelidir. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki, yağımıza kıymazsak çöreği kuru yeriz.

 

BİZ YAĞA DEĞİL KANA BAKARIZ

 

Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı’ya yağcılık yapanların, Türkiye düşmanlarıyla ballı börekli hale gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını alt üst edeceğiz. Biz yağa değil kana bakarız kana. O kan ki, tertemiz millet iradesidir. O kan ki, muhtaç olduğumuz kudretin ta kendisidir. O kan ki, Türk milletinin hayat ve varlık kefaletidir. O kan ki, istiklalimizin ve istikbalimizin kefilidir. Yağdanlıklara diyorum ki, yağcılarda ineceksiniz, yağa leke düşürmenin sonuçlarına katlanacaksınız, yağdan yeni bir kriz konusu çıkarmanın hesabını vereceksiniz.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, onlar varken, Türkiye, başka düşmana, ihtiyacı yoktur, yağ stoku, ayçiçeği fiyatları, yalan, iftira, kaos ortamı, siyaset, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı